VI. Bencédi Angol Nyelv – Környezetvédelem Tábor Bencédben

VI. Bencédi Angol Nyelv – Környezetvédelem Tábor Bencédben
( Szavazat)77 megjelenítés
 
Július 19-23. között szerveztük meg – immár ötödik alkalommal – az angol nyelv-környezetvédelem tábort Bencéden az Ittre Bencéd Alapítvány, a Bencédi Unitárius Egyházközség, a Dr. Verestóy Attila Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa és a Siménfalvi Polgármesteri Hivatal támogatásával.
 Az idén még több gyerek jelentkezett Bencédből, Székelyudvarhelyről és a környező településekről. A tevékenységek naponta reggel tíz és este nyolc óra között zajlottak: délelőtt a beszédszintnek megfelelő angolnyelv-foglalkozásokat tartották három kisebb csoportban, délután pedig színes programokkal próbáltak lazítani.
Kirándulást szerveztünk autóbussszal Szovátára, a parajdi sóbányába. Megvizsgáltuk a kör¬nyék fló¬ráját, faunáját, kitakarítottuk a patakmedreket, illetve természetfilm-vetítést tartottunk. Pizzáztunk Szovátán. Krumplitokány főző verseny, tábortűz tarkította a programot. Imádkoztunk a templomban. A tábor záróakkordjaként a gyerekek – szüleik jelenlétében – bemutatták, mindazt, amit a héten tanultak. A résztvevők oklevelekkel, pólókkal, a tábor ideje alatt készült képekkel térhettek haza.
Örülünk, hogy a tábor immár hagyományosnak mondható, hiszen már ötödik alkalommal szervezzük meg. Úgy érezzük, hogy ezáltal éle¬tet hozunk a faluba, hozzájárulhatunk Bencéd és a környező települések fejlődéséhez, és ezáltal talán csökkenthetjük az elvándorlást, és hozzájárulhatunk az iskola újraindulásához is. Továbbá ugyancsak a Bencédi Unitárius Egyházközség és Hargita Megye Tanácsa támogatásával két másik program is megvalósulhat: sportprogram keretében a bencédi sportéletet lendítjük fel, az idős program keretében pedig élelmiszercsomagot állítunk össze a rászorulóknak.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774