Több száz gyerek a Megyei Gyermeknapon

( Szavazat)128 megjelenítés
Családbarát Önkormányzat Díj Hargita Megye Tanácsának
Az előző évek hagyományaihoz híven idén is színes programkínálattal lepte meg a gyerekeket Hargita Megye Tanácsa június elsején, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából. 
 A megyei tanács és a Hargita Megyei Művészeti Népiskola által szervezett gyermeknapi rendezvényt a csíkszeredai megyeháza épületében és oszlopcsarnokában tartották pénteken 10 és 13 óra között. A több száz óvodást és kisiskolást a hivatalos megnyitón Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztési Igazgatóságának vezetője köszöntötte, felhívva a jelenlévők figyelmét arra, hogy „a játék komoly dolog”, a gyermekek egészséges fejlődése szempontjából nagyon fontos a játék és a mozgás. A délelőtt folyamán a gyerekek néptáncot tanulhattak Ádám Katalin vezetésével, és lehetőség adódott a hangszerek kipróbálására is. A művészeti népiskola jóvoltából különféle kézműves-foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők: nemezelés, gyöngyfűzés, faragás, szövés és fonás zajlott egy időben. Ezenkívül mozgó játszótér és légvárcsúszda, arcfestés, valamint ingyenes vattacukor és Székely termék védjeggyel ellátott hagyományos szörpök vártak a nap ünnepeltjeire.
Hargita Megye Tanácsa gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdetett óvodások és I–IV. osztályos gyerekek számára Kedvenc játékom, valamint Egy vidám gyermekkor portréja címmel. Az óvodások ujjlenyomat-festési technikával készíthették el munkáikat, az iskolások bármilyen anyagot felhasználhattak. A rajzpályázatra több mint 500 munkát küldtek be. A beérkezett alkotások megtekinthetők a Megyeháza Galériájában.
A gyermeknapi rendezvény kiemelkedő mozzanataként Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese átadta a Családbarát Önkormányzat díjat Hargita Megye Tanácsának. Idén húsz önkormányzat nyerte el a címet, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ítélt oda azoknak az önkormányzatoknak, amelyek erőfeszítéseket tettek egy családbarát közösség kialakítására. „A romániai magyar családok érdekében kifejtett példaértékű munkája elismeréseként a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a Családbarát Önkormányzat díjat adományozta Hargita Megye Tanácsának, ezzel is kifejezve nagyrabecsülését a magyar közösség szolgálatában tett erőfeszítéseiért” – áll azon az oklevélen, amelyet Horváth Anna nyújtott át Zonda Erika igazgatónak.
Hargita Megye Tanácsa jelentős mértékben támogatja a családbarát programokat megyeszerte. A Gyerekmosoly program keretében 2010–11-ben 82 óvodát és 5 kórházi gyerekosztály falait egy-egy reklámgrafikus illusztrációja, a mesefigurák, mesehősök, mesejelenetek varázsolják derűssé, meghitté. Támogatja továbbá a baba-mama programok lebonyolítását, amelyek célja a családdal, a születéssel és a gyermekneveléssel kapcsolatos problémák megvitatása szakemberek segítségével. A program részeként szervezik meg a Babahordozó Hetet, a Születés Hetét, a Gyermeknapot és az Édesanyák Hetét. A megyei tanács a Játszótérépítő programjával korszerű, biztonságos, környezetbarát játszóterek felépítését tűzte ki célul közösen a helyi önkormányzatokkal, 2008 óta Hargita megye 24 településén közel 50 korszerű játszóteret sikerült felépíteni.
 
Csíkszereda, 2012. június 1.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774