Segítenek az ifjú álláskeresőknek

( Szavazat)73 megjelenítés
Fórumsorozat kezdődött a fiatalok munkaerő-piaci integrációjáról
A fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését segíti az a program, amelyre a szerződést május 8-án írták alá Csíkszeredában a megyei tanács és a munkaerő-elhelyező ügynökség képviselői. Ezzel együtt elkezdődött az a fórumsorozat, amely tanácsokkal segíti az álláskereső ifjakat. 
 A csíkszeredai megyeházán május 8-án, kedden elkezdődött Hargita Megye Tanácsa A fiatalok munkaerő-piaci integrációja című programjának fórumsorozata. Az érdeklődőket Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte, mennyire fontos, hogy a fiatalok el tudjanak igazodni a munkaerőpiacon.
– A megyei tanács nagy figyelmet fordít a fiatalok elhelyezkedésének segítésére, hisz pályakezdőinknek el kell tudniuk adni tudásukat, személyiségüket – jelentette ki az alelnök.
A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Központ igazgatója, Tiberiu Pănescu is üdvözölte a résztvevőket, elmondva: Romániában a munkanélküliség aránya a fiatalok körében 21%, és ebbe nincsenek beleszámolva a főiskolások, egyetemisták. A magas arány oka, hogy a fiatalok későn részesülnek olyan tanácsadásban, amelynek nyomán fel tudják mérni képességeiket, és reális képet láthatnak tudásukról, valamint a munkaerőpiac igényeiről.
A köszöntőbeszédek után Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség képviselői aláírták a programra vonatkozó együttműködési szerződést, majd rátértek az esemény szakmai részére, melyben a résztvevők hasznos előadásokat hallgathattak. Dr. Bodó Julianna, a csíkszeredia Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora volt a rendezvény moderátora, az előadás-sorozatot Virágh Zsuzsanna és Nagy Ibolya, a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség munkatársai indították Tanácsadás: CV-írás, állásinterjúra való felkészülés, valamint A vállalkozás indításának feltételei címmel. Tanácsadói pálya, önfoglalkoztatás témában beszélt Szőcs Barna marketingtanácsadó, majd Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztés Igazgatósága részéről Zonda Erika igazgató tartott előadást Ifjúsági szervezetek támogatása, pályázatírás címmel. Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere a fiatalok helyzetéről beszélt az önkormányzatokban, Csonta László a Zöld Székelyföld Egyesület részéről pedig a Legyél te is zöld! témába kapcsolta be a résztvevőket. A rendezvényt Adorján Attila, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum tanárának művészetekről szóló előadása zárta.
A fórumsorozatot Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Maroshévízen és igény szerint más településeken is megtartják.
 
Csíkszereda, 2012. május 8.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774