Örök-aktív fiatalokat díjaztak

( Szavazat)60 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa elismeri a fiatalok munkáját
A 2012-es Ifi Napok programsorozat keretében díjazták azokat, akik a legaktívabban vettek részt a megye ifjúságának közösségi életében. Az eseményre május 3-án, csütörtökön került sor Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa márványtermében. 
 Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Hargita Megyei Kulturális Központ díjazta a megyében aktív, kiemelkedő közösségi tevékenységet kifejtő fiatalokat, eredményes ifjúsági projekteket lebonyolító diákönkormányzatokat, szervezeteket, valamint azokat az önkormányzatokat, amelyek támogatják az ifjúsági szervezeteket és programjaikat.
A csütörtöki díjkiosztó kezdetén házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a fiatalokat, példaértékűnek nevezve a közösségért kifejtett tevékenységüket, majd Becze István megyei tanácsos szólalt fel.
– Már évek óta megszervezzük az Ifjúság Napját, és díjazzuk azokat, akik a legtöbbet tettek az ifjúságért. Azt gondolom, hogy ez nagyon fontos lépés, szükséges megerősítenünk a fiatalokat abban, hogy jó az, amit tesznek. De emellett fontos, hogy egész évben odafigyeljünk rájuk! – hangsúlyozta, majd saját tapasztalatát osztotta meg: – Vidéken járva az látszik, hogy a fiatalok azok, akik életet visznek a falu életébe, ők segítenek a falunapok megszervezésében, tánccsoportot, hagyományőrző csoportot működtetnek. Erősítsen meg benneteket, hogy valóban érdemes másokért tenni.
Nevezd meg a legjobbakat! címmel egyesületek és civil szervezetek számára fogalmaztak meg felhívást, hogy javasoljanak fiatalokat, akik kiérdemelték az elismerést. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal, könyvekkel, kitüntetéssel és oklevéllel jutalmazták. A három kategória díjazottainak méltatását Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztés Igazgatóságának vezetője olvasta fel, a díjakat Becze István, Rácz Árpád és Szentes Antal megyei tanácsos, Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője és Izsák-Székely Lóránt tanfelügyelő adta át.
A díjátadó alkalmával dicséretben részesült Varga Milán és Ladó Tihamér-Zsolt, a Csíki Diáktanácsok Egyesületének önkéntese, akárcsak Nagy János-Hunor, a szentábrahámi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tagja, valamint Gedő Anita, a szentegyházi Gábor Áron Iskolaközpont diáktanácsának elnöke. Iskolaújság szerkesztéséért dicséretben részesült a homoródszentmártoni Nagy Boglárka. Hasonlóképpen ismerték el Ferenczi Enikő, a ditrói Hagyományőrző Csoport tagjának munkáját és Gagyi Réka, a Székelykeresztúri Kistérség Szövetség önkéntesének tevékenységét. Többek között táncházak és játszóházak szervezéséért dicséretben részesült Ádám Rebeka. A nagytusnádi Ravasz Arnold a Tantusz Egyesületnél és az alcsíki Sportegyesületnél betöltött tevékeny szerepével érdemelte ki a dicséretet. A csíkmindszenti Málnási Zsuzsanna, a Caritas önkénteseként tűnt ki, Páll Zoltánt és Balázs Zsombort az általuk működtetett Szépvíz Rádió létrehozásáért és működtetéséért díjazták. Dicséretben részesült Mihály Emőke, aki a csíki fiatal pedagógusok fórumának megszervezésében vállalt szerepet. Harmadik díjat vehetett át Darvas Róbert, a csíkszentimrei Ifjúsági és Közművelődési Egyesületnél kifejtett munkájáért, második díjban részesült a gyergyóalfalvi Szekeres Rita, a Faludy György Irodalmi Fesztivál és a KIMENŐ Összművészeti Fesztivál megszervezéséért. Első díjban Szentes Lajos, a csíkszeredai Zöld SzékelyFöld Egyesület önkéntese részesült. A megyei tanács elismeréseként Ígéret Díjat, érmet és oklevelet is átvehetett a könyvutalvány mellett.
A Diákönkormányzatok kreatív projektje kategóriában a szentegyházi Gábor Áron Iskolaközpont diáktanácsát díjazták, a harmadik díjat és az Ígéret Díjat Gedő Anita, az iskola diáktanácsának elnöke vette át. A második díjat a 2011-es Sapientia Egyetemi Diáknapok projekt érdemelte ki, az Ígéret Díjat Dávid Zsolt, a Hallgatói Önkormányzat elnöke vette át. A székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium IX–XII. osztályosainak karneváli ünnepsége kapta az idei első díjat, a vele járó Ígéret Díjat Molnár Csilla, a diáktanács elnöke vehette át.
A modellértékű projektek kategóriájában harmadik díjban részült az Év Fája Romániában 2011 – Vágási Tölgy projekt, amelyet a Három Hegy Ifjúsági Egyesület bonyolított le, amit a megyei tanács Szent Imre-díjjal jutalmazott. Második díjban és Szent Imre-díjban részesült a szentábrahámi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, a Hagyományteremtés: Farsangtemetés című rendezvényükért. Az első díjat a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány érdemelte ki a YouthBank ifjúsági projektjével. Az első díjat és a Szent Imre-díjat Balogh Szabolcs projektkoordinátor vette át, aki befejezésül röviden ismertette sikeres projektjüket.
 
Csíkszereda, 2012. május 3.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774