Megtartották a III. Tehetségnapot a csíkszeredai Sapientián

( Szavazat)53 megjelenítés
A III. Sapi Tehetségnapot szervezte meg január 19-én a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karának Matematika-Informatika Szakcsoportja. A rendezvény lehetőséget biztosított a logikus gondolkodást és stratégiai érzéket igénylő feladatok iránt érdeklődő diákoknak egy szórakozással egybekötött kellemes nap eltöltésére. 
 A megmérettetésre XI–XII.-es középiskolások jelentkezését várták, 3 fős csapatokat alkotva, egy iskolából legtöbb két csapatot. A jelentkezőket két szintcsoportba sorolták: gimnáziumok és szakközépiskolák. A két fordulóból álló verseny matematikai tesztet, illetve logikai kvízt tartalmazott. A fordulók között közös korcsolyázáson vettek részt a diákok Hargita Megye Tanácsának Sportklub Egyesülete szervezésében, a Vákár Lajos Műjégpályán kapcsolódhattak ki és töltődhettek fel. Sokaknak ez egyedülálló élmény volt, hogy műjégpályán korcsolyázhattak, és akiknek nem volt saját korcsolyájuk, a kölcsönzést is biztosította az egyesület.
A verseny eredményeit délután hirdették ki az egyetem nagyaulájában. Dr. Makó Zoltán docens, dékán elmondta, hogy a dobogós helyezéseket elértek eredménye bizonyos arányban számítani fog felvételi jegyükben, ha a Sapientiára jelentkeznek. Az intézményvezető továbbá megköszönte Hargita Megye Tanácsa támogatását, amely díjak – 8 db stratégiai játék, könyvutalványok, A székelység története című könyv – finanszírozásával segítette a rendezvényt.
Összesen 24 csapat mérte össze tudását Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Aradról, Sepsiszentgyörgyről, Gyergyószentmiklósról, Székelykeresztúrról, Gyergyóalfaluból és Brassóból. A gimnáziumok kategóriájában első helyezést ért el a csíkszeredai Na-És?, második lett az aradi Fénysebesség, harmadik pedig a szintén csíkszeredai S100 csapata. A szakközépiskolák közül első lett a csíkszeredai GyíKok, második a gyergyóalfalusi NoBoKo, harmadik pedig a csíkszeredai 3szög.
 
Csíkszereda, 2013. január 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774