Kis idegenvezetők Aranyosszéken

( Szavazat)59 megjelenítés
Kis idegenvezetők Aranyosszéken
 
Itt a nyár, a kirándulások és táborok ideje, minden gyerek álma... A tusnádi Imets Fülöp Jákó Általános Iskola diákjai is várva várták a június végét, ugyanis 24-25-én került sor a jól megérdemelt iskolai kirándulásra, Aranyosszék tájainak bebarangolására.  
 Hosszú, gondosan előkészített, projektmódszerrel megvalósított kirándulás volt, amely során tanáraik vezetésével a gyerekek írták meg az idegenvezetés anyagát, és önmaguk turistakalauzaiként fedezték fel ennek a történelmi Székelyföldhöz tartozó régiónak a kulturális kincseit. Útjuk során meglátogatták Torockót, megnézték múzeumait és megcsodálták építészeti emlékeit, amelyek a Világörökség védett objektumai közé tartoznak. Torockószentgyörgy vára sem maradt ki a látnivalók közül, továbbá ellátogattak Felvincre, a szék hajdani központjába és a miriszlói csata színhelyére. S ha már Aranyosszék vidékén jártak, nem lehetett kihagyni a tordai sóbányát, illetve a hasadékot, sem az ótordai református templomot, mely gótikus építészeti kincseink egyik legszebb gyöngyszeme. A nagyenyedi kollégium, ahol annyi erdélyi géniusz tanult és tanított, szintén az útvonal egyik fontos pontja volt. A kirándulás vidám hangulatban folyt, a gyerekek élményekben gazdagon tértek haza szülőhelyükre.
A kirándulás nem jöhetett volna létre a Hargita Megye Tanácsa ifjúsági alapjából kapott támogatás nélkül, amely a Tantusz Egyesület által pályázati úton megnyert összeggel finanszírozta a költségek mintegy harmadát. A tusnádi gyerekek és tanárok ezúton is köszönetüket fejezik ki Hargita Megye Tanácsának a lehetőségért.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774