Kezdhetik a munkát a kiskertészek

( Szavazat)81 megjelenítés
A csíkszeredai kiskertészek már hozzá is foghatnak a veteményezéshez, hiszen hétfőn, április 29-én megkapták a vetőmagokat Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének Kiskertész programja keretében. A Vidékfejlesztési Egyesület munkatársai a megyeszékhelyi Xantus János Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak juttatták el a csomagokat. 
 A Kiskertész programra, a tavalyihoz hasonlóan, idén is egyénileg vagy csoportosan jelentkezhettek a IV-VII. osztályos diákok. A benevezők sárgarépa-, saláta-, hónaposretek-, zöldborsó- és cukkinimagokat kapnak, és kezdhetik a veteményezést. A program lebonyolítói továbbra is figyelemmel kísérik munkájukat, hiszen két meghatározott időpontban fényképes beszámolót várnak a zöldségek fejlődéséről. Ezek alapján dönt egy bizottság, hogy mely kerteket látogatja meg, a legszebbeket pedig díjazzák.
A csíkszeredaiai mellett más diákok is jelentkeztek „kiskertészeknek” a megyéből, így Szentábrahámból, Pálpatakáról, Fenyőkútról, Csíkkarcfalváról, Csíkszentmártonból és Maroshévízről. A vetőmagok eljuttatása a gyerekekhez kedden, április 30-án folytatódik, összesen 1175 csomagot oszt ki a Vidékfejlesztési Egyesület.
-Fontos egészségünk megőrzése, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk arra, mit fogyasztunk. A legegészségesebb zöldséget, gyümölcsöt mi magunk tudjuk megtermelni, ehhez már gyerekeinket hozzá kell szoktassuk, amiben nagy felelősség hárul a szülőkre, a pedagógusokra. Az ültetéstől a begyűjtésig közösen elvégzett munka, majd kézbe venni ennek gyümölcsét, élmény felnőttnek, gyereknek egyaránt. Hargita Megye Tanácsa a minden értelemben vett egészséges Székelyföld megteremtésére törekszik, ehhez pedig az alapoktól kell építkezni, és minden szakterületre odafigyelni – mondta a program kapcsán Borboly Csaba. A megyelnök reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező években egyre több gyerek részt vesz a programban.
 
Csíkszereda, 2013. április 29.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774