Javában zajlanak az Ifi Napok

( Szavazat)45 megjelenítés
Hagyományőrző és kézműves foglalkozással, energiasátorral, kerékpáros és gördeszkás magasugró vetélkedővel, valamint kaszinóesttel folytatódott szerdán délután az Ifi Napok rendezvénysorozata Csíkszeredában. 
 A május 2–6. között zajló Ifi Napok Hargita megyében című programsorozat elsősorban a 14–35 év közötti fiatalokat és fiatalokkal foglalkozó személyeket célozza meg, viszont csütörtökön a kisebb korosztályra is gondoltak a szervezők, így népi mesterségekkel, valamint székely értékeinkkel ismerkedhettek az általános és középiskolás diákok a megyeháza oszlopcsarnokában. A Hargita Megyei Művészeti Népiskola jóvoltából a tanintézetben működő foglalkozásokba nyerhettek betekintést a fiatalok. Bodor Emesétől gyöngyfűzést, András Melindától nemezelést, András Lajostól népi fafaragást lehetett tanulni. A népi muzsikát Román Hunor és zenekara húzta, a táncot Udvari Róbert társaival közösen mutatta be.
14–17 óra között volt látogatható a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat jóvoltából az Energia Sátor, ahol magyar és román nyelvű, az energiatakarékossággal, a megújuló energiákkal kapcsolatos szóróanyagokat és kiadványokat lehetett megtekintetni és akár haza is vinni.
16–18 óra között az Információs sátornál az Ifi Napok további rendezvényeiről tájékozódhattak az érdeklődők, valamint itt nyújtottak felvilágosítást a megyei tanács „2%-ot a civileknek!” kampányáról.
A délután másik izgalmas színfoltja az Ollie Meterer Contest volt, a vetélkedőn kerékpárral és gördeszkával kellett minél magabbra ugrani. A legjobbnak Benchea Zoltán bizonyult, aki 90 centiméteres lécet ugratott át kerékpárjával.
A csütörtöki nap kaszinóesttel zárult a Sapientia egyetem előtermében, ahol különféle társasjátékokat, kártyajátékokat próbáltak ki a jelenlévők. A játékok mellett zsíros kenyérrel és teával készültek a szervezők.
Az Ifi Napok részeként május 4-én, pénteken 19 órától tartják a XV. Városi Gólyabált a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 
Csíkszereda, 2012. május 3.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774