Fiatalok Hargita megyében – Hátrányos helyzetű fiatalokkal konzultáltak

( Szavazat)72 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa Fiatalok Hargita megyében 2020 elnevezésű ifjúsági stratégia megtervezéséről tartott megbeszélést március 16-án, szombaton Csíkszeredában a megyeháza márványtermében, ahol hátrányos helyzetű fiatalokkal folytattak konzultációt. Hasonló találkozót már tartottak a gyergyói és udvarhelyi térségben is. 
 A meghívott fiatalokat és a szervezetek képviselőit Kelemen Gábor, Hargita Megye Tanácsa nemzetközi pályázatokért felelős osztályvezetője köszöntötte, aki röviden ismertette a program lényegét: „Azért találkozunk, hogy a különféle véleményeket összegyűjtsük és szakértők segítségével hozzuk létre azt az ifjúsági stratégiát, ami megalapozza a 2014-2020-as periódusban a megyei tanács ifjúsági programjait, pályázati kiírásait”. Hargita Megye Tanácsának eddig is volt ifjúsági stratégiája, de ez 2014-ben lejár, ezért szükséges újragondolni, melyek a mai ifjúság prioritásai, ugyanakkor az EU-s pályázati kiírások is a 2014-2020-as időszakra terveznek.
A projekt alapja az Európai Unió ifjúságfejlesztési, Youth in Action – Fiatalok lendületben – elnevezésű pályázata, amely keretet és lehetőséget teremt az ifjúsági infrastruktúra fejlesztésére. Hargita megye kulcsfontosságú tényezőként kezeli az ifjúsági szférát, és bevonja a fiatalokat a megye jövőképének megtervezésébe. További célként tűzi ki az ifjúság mozgósítását, a YOUTH pályázat megismertetését a fiatalokkal, amellyel ösztönzi a pályázati lehetőségek kihasználását, illetve olyan tevékenységek bemutatását, amelyekkel új perspektívát nyújthat az ifjúsági szervezetek számára. A szombati alkalom lehetőséget nyújtott a hátrányos helyzetű fiataloknak, hogy érvényesíthessék álláspontjukat az ifjúsági stratégia kidolgozásában.
A folytatásban Gáti Attila a Pont Csoport részéről vezette a konzultációt, aki kiemelte annak fontosságát, hogy a létrejövő ifjúsági stratégia a szociális problémák iránt még fogékonyabb kell legyen az elkövetkezőkben. „Ez a stratégia azért is fontos, mert ti lesztek a felnőtt generáció, és ti fogjátok majd a településeiteket vezetni. A beszélgetés célja, hogy mindegyik szervezettől kapott gondolatból próbáljuk meg összegyúrni a fejlesztési stratégiát” – hangsúlyozta Gáti Attila.
A konzultációs gyakorlatokat négy kisebb csoportba szervezve tartották meg a résztvevők a Pont Csoport munkatársainak vezetésével.
 
Csíkszereda, 2013. március 16.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774