Drága Szülőföldünk felfedezése

Drága Szülőföldünk felfedezése
( Szavazat)48 megjelenítés
 
2011. június 21-én gyerekzsivajtól lett hangos a csíkszeredai sportcsarnok parkolója, több tíz gyermek várta izgatottan, hogy érkezzen a busz, mely addig ismeretlen tájakra viszi majd őket. Mire a kötelező papírmunkákon túljutottunk, a gyermekelhelyező központok vakációzói már hangos énekléssel adták tudtunkra mérhetetlen jókedvüket. 
Útunk Felcsík felé vezetett, az egyre fokozódó nótázós hangulatot csak néha váltotta fel a síri csend, amikor a madéfalvi Siculicidiumot, a csíkrákosi erődtemplomot, a dánfalvi templomot, Felcsík legfiatalabb templomát, a domokosi Márton Áronról szóló ismertetőt figyelték/hallgatták. Marosfőről közös fagyizás és a Maros forrásának megtekintése után Gyergyó felé vettük az irányt, Szent Miklós legendáját felelevenítve látogattuk meg a nevezetes szobrot a város központi parkjában, majd a különleges marcipánkiállítást látogattuk meg, ahol meg is kóstoltuk a finom édességet. A Creangă-tetőn felhőtlen jókedvvel szaladgált, játszott mindenki a friss levegőn. Ezután a szikrázó napsütésben érkeztünk Borszékre, ahol már türelmetlenül várta a csapat, hogy elfoglaljuk szálláshelyünket és megkóstolgassuk a finom és ízletes borvizeket. Az estét egy kis versennyel töltöttük, ahol a fiataloknak lehetőségük volt a látottakról és hallottakról beszámolni. A legügyesebbek díjazásban részesültek. Másnap, bár fáradtan, de sok élménnyel és felszabadultan tért haza a nevelőszülőkhöz ez a pár árva és félárva fiatal. A kiránduláson 30 fiatal, 6 nevelő és az egyesület két képviselője vett részt.
Hálás szívvel köszönjük szépen a sok boldog ifjú nevében is Hargita Megye Tanácsának, hogy támogatásukkal sikerült ezeket a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket kizökkenteni a mindennapok ridegségéből.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774