Beszámoló a Seterra-földrajzverseny megyei fordulójáról

( Szavazat)225 megjelenítés
Idén már negyedszer szervezett megyei szintű földrajzversenyt a csíkszeredai a Nagy mre Egyesület tagjaiként az iskola földrajztanárainak közössége az általános iskolás diákok részére. Hiánypótló verseny ez, mert a tanügyminisztérium semmiféle hivatalos lehetőséget nem nyújt e téren a kisebb tanulók megmérettetésére. A verseny szükségességét igazolta, hogy ezekre a vetélkedőkre már évek óta több száz diák nevez be.
A földrajz Seterra-verseny célja a diákok érdeklődésének felkeltése, az elektronikus oktatási rendszer elterjesztése, népszerűsítése a tanárok és a diákok körében, a tananyaghoz kapcsolódó ismeretek számítógépen való alkalmazása.
Ugyanakkor szerettük volna a tanulókat kivinni a természetbe a számítógép mellől, megismertetni velük a helyi földrajzi, földtani valamint néprajzi értékeket.
A verseny május 7–8-án, a Balánbányai 1-es számú Általános Iskolában tartott megyei szakaszán 130 V–VII. osztályos tanuló vett részt a megye 28 iskolájából (Balánbánya, Csíkcsicsó, Csíkkarcfalva, Csíkkozmás, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszentimre, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Etéd, Felsősófalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószentmiklós, Gyimesközéplok, Oroszhegy, Székelykeresztúr, Székelyszentkirály, Székelyudvarhely, Tekerőpatak, Újszékely). A rossz idő miatt az Egyeskőhöz szervezett túra elmaradt, a balánbányai kollégák így versenyeket, játékos foglalkozásokat szerveztek a diákcsapatoknak.
A verseny megszervezése, lebonyolítása lehetetlen lett volna támogatóink segítsége nélkül: Hargita Megye Tanácsa, Balánbánya Polgármesteri Hivatala, a balánbányai Tanulók Háza, Netcomp, Ball, B Electronic, Chicken’s Fast Food, Sopárkút Panzió, Természet BÚVÁR, Földgömb, National Geographic Magyarország; a Balánbányai 1-es sz. Általános Iskola, a Nagy Imre Általános Iskola, a Nagy12Imre Egyesület, valamint a Xantus János Alapítvány.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774