A múlt hősei a gyermekek szemével

 A múlt hősei a gyermekek szemével

(0 Szavazat)114 megjelenítés

Minden ember jövője a múltban kezdődik. A népi kultúra, az ismeretek szájról szájra, nemzedékről nemzedékre vándoroltak, a gyerekek a családban, a közösségben ismerték meg a gyökereiket. Mára a népi kultúra kiveszőben van, de fontosnak tartjuk ezen értékeket, a múltunk, nemzeti hőseink tiszteletét, és ezért háromnapos rendezvénysorozatot szerveztünk a gyerekeknek A múlt hősei a gyermekek szemével címmel.

 A gyerekek megismerhették a múlt hőseit, például Petőfi Sándort, Kossuth Lajost, Gábor Áront, és betekintést nyerhettek a huszárélet szépségeibe, megismerhették a huszárok ruházatát, fegyverzetét, amelyet Mihály József, a szentegyházi Huszáregyesület tábornoka mutatott be, és beszélt a huszáréletről régen és ma. Majd dokumentumfilm segítségével bepillanthattak a huszáréletbe. Közösen tanultunk meg huszárdalokat és a témához kapcsolódó verseket, majd a gyerekek kézműves-foglalkozásokon is részt vehettek, ahol színezhettek, huszáralakokat ragaszthattak, huszárfegyvereket készíthettek gyurmából, papírcsákót hajtogathattak.

A rendezvényprogram második napján a város napköziseivel folytattuk a múltidézést. A helybeli testvérintézmények nagycsoportosai huszárdalokat adtak elő, majd A múlt hősei címmel zajlott a vetélkedő. Kokárdákat, huszárruhákat színezhettek.
A harmadik, záró napon Székelykeresztúron megnéztük Petőfi „vén körtefáját”, majd meglátogattuk a Petőfi-emlékmúzeumot Fehéregyházán.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, január»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774