A múlt hősei a gyermekek szemével

 A múlt hősei a gyermekek szemével

(0 Szavazat)114 megjelenítés

Minden ember jövője a múltban kezdődik. A népi kultúra, az ismeretek szájról szájra, nemzedékről nemzedékre vándoroltak, a gyerekek a családban, a közösségben ismerték meg a gyökereiket. Mára a népi kultúra kiveszőben van, de fontosnak tartjuk ezen értékeket, a múltunk, nemzeti hőseink tiszteletét, és ezért háromnapos rendezvénysorozatot szerveztünk a gyerekeknek A múlt hősei a gyermekek szemével címmel.

 A gyerekek megismerhették a múlt hőseit, például Petőfi Sándort, Kossuth Lajost, Gábor Áront, és betekintést nyerhettek a huszárélet szépségeibe, megismerhették a huszárok ruházatát, fegyverzetét, amelyet Mihály József, a szentegyházi Huszáregyesület tábornoka mutatott be, és beszélt a huszáréletről régen és ma. Majd dokumentumfilm segítségével bepillanthattak a huszáréletbe. Közösen tanultunk meg huszárdalokat és a témához kapcsolódó verseket, majd a gyerekek kézműves-foglalkozásokon is részt vehettek, ahol színezhettek, huszáralakokat ragaszthattak, huszárfegyvereket készíthettek gyurmából, papírcsákót hajtogathattak.

A rendezvényprogram második napján a város napköziseivel folytattuk a múltidézést. A helybeli testvérintézmények nagycsoportosai huszárdalokat adtak elő, majd A múlt hősei címmel zajlott a vetélkedő. Kokárdákat, huszárruhákat színezhettek.
A harmadik, záró napon Székelykeresztúron megnéztük Petőfi „vén körtefáját”, majd meglátogattuk a Petőfi-emlékmúzeumot Fehéregyházán.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774