Ifjúsági vezetőképzőt tartottak Parajdon

Szükség van fiatal vezetőkre

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Ifjúsági vezetőképző tábort tartottak Parajdon július 19-22. között a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye szervezésében. A tábor célja az volt, hogy azon fiatalok, akik a gyülekezetekben aktívan jelen vannak, képzést és segítséget kapjanak az ifjúsági csoportok vezetése kapcsán. Főleg gyakorlatokon és játékokon keresztül tapasztalhatták és tanulhatták meg, hogy milyen egy jó vezető, illetve önismeret által tudtak rájönni arra, hogy miben jók egy csoporton belül, és hol van szükség fokozottabban önképzésre.

A vezetőképző tábor szükségességét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is kiemelte, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy mennyire kellenek a mai társadalomnak a jó és fiatal vezetők, de arra is rámutatott, hogy erre senki sem születik, senkinek nem megy magától, ezt mindenkinek tanulnia kell. 

Kántor Csaba, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese és az Erdélyi Református Egyházkerület főjegyzője az összefogás erejéről és az ebben való élen járás fontosságáról beszélt a fiataloknak, ugyanakkor megköszönte Hargita Megye Tanácsának az ifjúsági vezetőképzőre nyújtott anyagi támogatást.

Moldovan Radu, az egyházmegye ifjúsági előadója és a vezetőképző főszervezője elmondta, hogy ez a képző egyben az országos szintű MKT (munkatársképző tanfolyam) idei szünetelését is próbálja helyettesíteni egyházmegyei szinten. A vezetőképzőre az egyházmegye minden gyülekezete küldhetett volna egy fiatalt, de sajnos nem minden egyházközösség élt ezzel a lehetőséggel. A fennmaradt helyeket kitölthették azon gyülekezetek tagjai, ahonnan többen is érkeztek, így remélhetőleg még több pozitív hozadéka lesz a vezetőképzőnek. A foglalkozás ideje alatt a fiatalok nem csak az oktatóktól, Kocsis András és Kocsis Ildikótól tanulhattak, de egymással is megosztották tapasztalataikat.

A vezetőképző lebonyolításában segítséget nyújtott Marosi Árpád, Marosi Tünde, Rátoni Botond lelkipásztorok, Lajos József és Dániel Tamás teológusok, illetve Tussay Szilárd országos IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) referens.

Hargita Megye Tanácsa pályázatairól és programjairól az alábbi linken tájékozódhatnak:

http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html

 

Csíkszereda, 2016. július 25.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774