Ifjúsági programcsomag a Szent Gellért Alapítvány szervezésében, Hargita Megye Tanácsa támogatásával

A Szent Gellért Alapítvány közleménye

(0 Szavazat)78 megjelenítés

Programunkon belül három projekt zajlott: júliusban a Tiszta Tükör tábor húsz kamasz résztvevővel, a Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Háznál, Szelterszben; augusztusban az Angol Nyelv és Biblia Tábor harminc résztvevővel és 12 önkéntes fiatallal a Szent Gellért Házban, Szentegyházán, és az Ifi Lelkigyakorlat húsz résztvevővel a Szent István Házban, Hargitafürdőn. Ezek a táborok egy évtizedes igényekre válaszolva, fiatalok kulturális és személyiségfejlődését hivatottak szolgálni. A tábor segíti továbbá a gyerekeket, fiatalokat helyzetfelismerésükben, orientálódásukban, barátságok kialakításában, a szocializálódásban, kultúra iránti nyitottságukban, illetve építő hatással van az önállóságuk alakulására. Ezek mind fontosak az egészséges lelki és mentális fejlődésben.

A cél a fiatalok nevelése, és az, hogy közeledjenek a keresztény értékek felé. A táborokban hangsúlyt fektetünk a felelősségvállalás erősítésére is.

A szervezésben és lebonyolításban helyi, megyei és nemzetközi önkéntesek (tanulók, önkéntes koordinátorok, hitoktatók, gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember, nevelő, pálos szerzetes) segítettek.

Nagyon színesek voltak a táborprogramok, különböző módszerekkel közvetítettük az aktuális témákat, így mindenki megtapasztalhatta, hogy miben jó, mi áll hozzá közelebb: önismereti és kézműves foglalkozások, csapatépítő játékok, élményprogramok, élménytúrák, játékos angoltanulás, közös zenélés, reggeli torna, hagyományőrző foglalkozás, vezetett imák, elmélkedések, táncház, sminkelőadás, divattanácsadás, énektanulás/éneklés a tábortűznél.

Eredménynek tartjuk, hogy olyan önkénteseink vesznek részt a táborszervezésben és lebonyolításban, akik azelőtt ifjúsági programjaink résztvevői voltak. Számunkra ez az egyik, amely leghűbben tükrözi, hogy van gyümölcse a munkánknak. Ez a legjobb visszajelzés.

A résztvevő gyerekek közül pedig sokan évről évre visszatérnek, mert tetszik nekik mindaz, amit ebben a közösségben kapnak.

A gyerekeket a legjobb belátásunk és módszereink szerint neveltük, szerettük, figyeltük rájuk egy-egy héten keresztül. Évről évre megerősödünk abban, hogy van igény a munkánkra.

 

Szent Gellért Alapítvány

Szentegyháza, 2018.09.03.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774