Nevezd meg a legjobbakat!

(0 Szavazat)131 megjelenítés

FELHÍVÁS - Hargita megyei fiatalok, civilszervezetek, közösségek részére

Hargita Megye Tanácsa többéves hagyományt folytat, amikor az Ifjúság Országos Napja alkalmával díjátadó ünnepségen részesít elismerésben olyan fiatalokat, akik önkéntes munkájukkal, kitartásukkal, céltudatosságukkal példát mutatnak nemcsak kortársaiknak, hanem az egész közösségnek, amelyben élnek.

Az idei díjazásra az Ifjúsági Konferencia alkalmával kerítünk sort 2014. május 9-én.

NEVEZD MEG A LEGJOBBAKAT! felhívással várjuk az Önök által benyújtott javaslatokat, jelöléseket. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal, kitüntetéssel és oklevéllel jutalmazzuk.

Kérjük, ha a környezetében ismer olyan aktív fiatalt (14–35 éves korhatárig), aki önzetlenül tevékenykedik a közössége érdekében, és ezért elismerést érdemelne, jelölje őt az alább felsorolt kategóriák egyikében.

A díjazás a következő négy kategóriában történik:

1.     Fiatal önkéntesek a közösségért

Az első kategóriában azokat a fiatalokat szeretnénk elismerésben részesíteni, akik a közösségépítést helyezték tevékenységeik középpontjába, önkéntes munkájuk a környezetük javát szolgálja és példát állít. Nélkülük a helyi közösség szegényebb lenne.

2.     Fiatalok a kultúráért

Ebben a kategóriában azokat a fiatalokat szeretnénk díjazni, akik munkájukkal hozzájárulnak a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítéséhez, valamint akik olyan példaértékű, sikeres kulturális projektekben működnek közre, amelyek a megszerzett tapasztalatokat, a jó példákat terjesztik, és alkalmazhatók más szervezetek tevékenységében is.

3.     Fiatalok a környezetvédelemért és az egészséges életmódért

A harmadik kategóriában olyan fiatalokat szeretnénk díjazni, akiknek szívügyük, hogy az emberek egészséges környezetben élhessenek, és ezért önzetlenül dolgoznak is, környezettudatosságra nevelő projektekben működnek közre, valamint a környezetükben jelentősen hozzájárulnak a felelős, egészséges életmód népszerűsítéséhez.

4.     Fiatal kézművesek, gazdák és gazdasszonyok

A negyedik kategória azoké a fiataloké, akik itthon, gazdálkodásból vagy hagyományos kézműves tevékenységből, tájjellegű termékek előállításából próbálnak megélni, helyi nyersanyagokat használnak fel, a fenntartható, vegyszermentes, ökogazdálkodást népszerűsítik, ezzel példát mutatva arra, hogyan élhetünk a természettel harmóniában, hogyan őrizhetjük meg a népi mesterségeink hagyományát úgy, hogy megélhetést kovácsoljunk belőle.

 

Ön a következő FELTÉTELEK alapján jelölhet egy fiatalt a versenyre:

1. Ajánlás (amelyben kérjük a díjazási kategória megjelölését is) 

2. Kitöltött jelölési űrlap, amely itt letölthető.

Az ajánlásokat és jelölési űrlapokat, kérjük, Hargita Megye Tanácsához címezzék, vagy személyesen is benyújthatják a megyei tanács székhelyén (Szabadság tér 5. szám, 208-as iroda).

Határidő: 2014. május 1.

További információ az info@civilszervezetek.ro e-mail címen, a 0266-207700, 1408 belső telefonszámon vagy a megyeháza II. emeletén, a 208-as irodában igényelhető.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774