Iskola másként a Hargita megyei hegyi- és barlangimentőkkel

(0 Szavazat)93 megjelenítés

Nagy volt a zsongás az elmúlt héten Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatánál, ahol minden csapat aktív részese volt a Iskola másként programsorozatnak. Az elmúlt napokban több mint száz gyerek mozgott, kirándult, tanult, és legfőképpen önkénteskedett a hegyimentők, barlangimentők vagy a búvárok vezetésével.

A barlangimentő csapat önkéntesei a gyergyószentmiklósi Kós Károly Általános Iskolában tartalmas vetítéssorozattal mutatták be a gyerekeknek a barlangokat (előfordulásukat, kialakulásukat, cseppkővilágukat), illetve a barlangokhoz kapcsolódó tudományokról és tevékenységekről, a világ legnagyobb és legmélyebb barlangjairól néztek kisfilmeket. Kötéltechnikai bemutatót is tartottak, ahol bevezetőt kaphattak a gyerekek a barlangi mentésekbe, a függőleges barlangjárás technikájába, valamint a  társmentésbe.

A  program keretében mutatták be a ,,Székelyföld állóvizeiért” programsorozatot, felhívva a gyerekek figyelmét a fürdőzés veszélyeire, és a vizek tisztántartásáról is szó esett. A búvárcsapat vezetője Szentegyházán tartott érdekes bemutatót a gyerekeknek. Itt az I-IV. osztályos gyerekek ismerkedhettek a búvárkodás szépségeivel, felpróbálhatták a szükséges felszereléseket, valamint filmeket tekintettek meg a tengerek és tavaink csodálatos világáról. A hegyimentő csapat kirándulásokat szervezett a Madarasi Hargitára, Hargitafürdőre, valamint egész napos mászónapon Gyergyószentmiklóson megmozgatott közel száz gyereket.

– Nagyon hasznosnak és kiemelten fontosnak tartom az ilyen és ehhez hasonló tevékenységeket, hiszen így tudjuk igazán gyerekeinket környezettudatos életmódra nevelni – nyilatkozta az esemény kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A közszolgálat vezetője, Fekete Örs ezúton is megköszöni az önkéntesek munkáját, hiszen a segítségükkel tudták ezen nagyszabású programsorozatot lebonyolítani, és reméli, hogy a bemutatókon részt vevő gyerekek közül minél többet viszontlátnak a barlangász táborokban.

Csíkszereda, 2015. április 13.


További információk: Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata

[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774