Elkezdődött a 38. Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

Nekünk a harmadik, Krisztus által kijelölt utat érdemes választani

(0 Szavazat)79 megjelenítés

A csíksomlyói Szent István Kollégium udvara ad otthont az augusztus 12–16. között zajló Csíksomlyói Ifjúsági Találkozónak (CsIT), amelyre idén mintegy 700 fiatal érkezett. A harmincnyolcadik találkozó célja, hogy a 14-30 év közötti fiatalokat keresztény hitük erősítésében, elmélyítésében segítse, az Istent keresőket pedig közösségbe hívja, bátorítsa. Az idei Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó Szentírásból vett mottója: „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke.”

A kedd esti ünnepélyes megnyitón a főszervező Gyulafehérvári Érsekség Ifjúsági Főlelkészsége nevében Tamás Barna és Veress Sándor ifjúsági lelkész, házigazdaként Böjte Csaba ferences szerzetes és a rendezvény támogatójaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője köszöntőjében az evangéliumi békesség fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét.

– Három út áll mindannyiunk előtt: az egyik, hogy úgy csinálunk, mintha nem történne semmi, jól vagyunk. A másik lehetőség, hogy valaki oldalára odaállunk azzal, hogy neki van igaza, így eggyel többen lesznek a harcoló felek. Nekünk Krisztus mellé kellene állnunk, és hirdetnünk, hogy szeretettel, békével jobbá lehet tenni a földet. Találjunk ki egy élhetőbb és szebb világot – fogalmazott Csaba testvér.


Tamás Barna ifjúsági lelkész beszédében köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, hogy minden évben jelentős támogatást nyújt a találkozó megszervezéséhez, és idén rendelkezésre bocsátotta a Szent István Kollégium szomszédságában található tanulmányi központot is.

– Talán gyakorlatba ültethetnénk, hogy a politikusok mindig csak Böjte atya után beszéljenek, és akkor a mértékletesség, a bizalom és a szeretet jegyében hoznának meg döntéseket. Böjte atyát a közéleti pályám egyik meghatározó egyéniségének, gondolkodójának tartom – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Beszédében rámutatott a fiatalok szerepének fontosságára, hogy az a sok keserűséget, ellenségeskedést, ami az elmúlt 25 évben begyűrűzött hozzánk, tudjuk feloldani.

Csíkszereda, 2014. augusztus 13.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774