Ifibörze

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács közleménye

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Eseménydús hétvégéje volt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács önkénteseinek. November 18-án délután kezdődött a hagyományossá vált Ifibörze, amit Bozonton a Rubin Panzióban szerveztek meg.

Közel negyven fiatal vett részt az Ifibörzén, ahol a fiatal önkéntesek szervezeteinek bemutatására, tapasztalatcserére és együttműködések elindítására került sor. Szombaton az ismerkedéssel és a csapatépítéssel kezdődött a rendezvény programja. Ugyanakkor rendezvényszervezést is tanulhattak a fiatal önkéntesek Száfta Szendétől. Az előadások alkalmával műhelymunkákra és csapatépítő játékokra is sor került. A nap végén gitáresten vezethették le a nap fáradalmait, ahol közösen énekeltek az Alteregó együttes fiatal zenészeivel. Vasárnap Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke tartott előadást a fiataloknak, aki kihangsúlyozta, nagyon fontos a szervezetek közötti kommunikáció. „Egymás rendezvényeit tudjuk ezáltal segíteni, és nem egymásra szervezni. De ugyanakkor a közös dolgokban együtt lehet működni, és a hiányosságokra is könnyebb megoldást találni. Több ember, nagyobb csapat, több munkát tud elvégezni, ezáltal a rendezvények színvonala is emelkedhet. De az is fontos, hogy egymást nem csak munkával, hanem ötletekkel is tudják segíteni az önkéntesek. Az ötletek pedig színesebbé és érdekesebbé tudják tenni a rendezvényeket.” Ugyanakkor elmondta, hogy ő is sokat önkénteskedett, ezért átérzi az önkéntesek munkájának a súlyát, ezért is tartja fontosnak, hogy támogassa az önkéntesek kezdeményezéseit. Ezt követően a fiatalok bemutathatták egymásnak a saját rendezvényeiket, programjaikat, amiket közösen megvitattak és próbáltak együttműködési lehetőségeket találni. Döntés végül csak annyiról született, hogy a jövő év elején elindítanak egy olyan közös programot, amibe mindenki bekapcsolódik, és ebből összehoznak egy közös Kárpát-medencei rendezvényt, mert úgy ítélik meg, hogy szükség lenne az ilyen együttműködésekre is.

A kétnapos rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatásával.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774