Időkapszulában üzennek az utódoknak

Tűzoltószertár épül Csíkvacsárcsiban

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Jövő pünkösdig szeretnék befejezni az építését annak a tűzoltószertárnak, amelynek alapkövét október 5-én tették le Csíkvacsárcsiban, a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupa IX. fordulója alkalmával. Az épület összefogásban valósul meg, ugyanis Hargita Megye Tanácsa és Csíkszentmihály község önkormányzata fele-fele arányban állja a költségeit, ezenfelül pedig a vacsárcsi közbirtokosság biztosítja a szükséges faanyagot.

A megyei tanács elnöke, Borboly Csaba méltatta ezt az együttműködést, kiemelve a közbirtokosság hozzáállását, amely jó példa lehet más településeken is. Az elöljáró elmondta, hogy a Hargita megyei, ezen belül a csíki polgármesterek támogatása nagyon fontos az önkéntes tűzoltók számára, akik Hargita Megye Tanácsára is számíthatnak.

– A következő öt évben együtt kell lehívnunk a polgárvédelmi tevékenységre kiírandó uniós pályázatokat is, továbbá a megyei tanács támogatási rendszerében az önkéntes tűzoltókkal kapcsolatban a következő szint a villámhárító-rendszerek kiépítése lesz. Fel kell készülnünk a 2021-től kezdődő új uniós pályázati időszakra, mert sok lehetőség lesz e téren is – mondta Borboly Csaba az alapkő letételénél, amelyben időkapszulát helyeztek el.

A kapszulába tett üzenetet Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály község polgármestere olvasta fel a jelen lévő helyi és környékbeli tűzoltóknak, illetve elöljáróknak. Eszerint Vacsárcsinak a Bős testvértelepüléséről elnevezett terén helyezik el az üzenetet az alapkővel együtt, és tudatják az utókorral, hogy a csíkszentmihályi önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa, a vacsárcsi közbirtokosság és a helyi önkéntes tűzoltók összefogásával készül el, a tervek szerint pedig 2020 pünkösdszombatján adják át.

A csapatok három versenyszámban mérettettek meg: nagyszerelésben (amelynek az idei különlegessége az volt, hogy a csapatok tagjait különböző községekből választották ki, és a versenyszám lejárta után a csapatkapitányok sorshúzással döntötték el, hogy kié a legjobb idő), négyszer száz méteres stafétában, valamint bábudobásban. Akárcsak tavaly, ezúttal is Szenttamás csapata lett az első, a második helyet a többszörös dobogós Dánfalva szerezte meg, a harmadik pedig Karcfalva lett. Különdíjban részesült a dánfalvi csapat, a stafétában elért legjobb időért, valamint a dánfalvi Gál Emil, akinek sikerült egy dobással öt bábut a hatból ledöntenie. A díjátadón részt vett Becze István és Szentes Antal megyei tanácsos is.

Csíkszereda, 2019. október 5.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774