Idén több ifjúsági tevékenységet támogat Hargita Megye Tanácsa

A szakma szeretetére nevelnének már általános iskolában

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Meghirdette Hargita Megye Tanácsa az ifjúsági tevékenységeket támogató programját 2017-re, amelyben ezúttal is Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak. A korábbi évekhez képest újdonság a programban az, amelyet a szakoktatás fejlesztése és a kétkezi munka iránti megbecsülés visszaszerzése érdekében hoztak létre. 

Az elképzelés célja megszerettetni a gyermekekkel a munka örömét és sikereit, kreativitásuk fejlesztése érdekes elfoglaltságok révén, a fiatalok elmozdítása a közösségi oldalak mellől. Az általános iskolákban megvalósítandó műhelyprogramok és műhelyek megvalósítására is lehet pályázni, háztartásismereti és alapkulináris programok szervezésére, a digitális oktatás fejlesztésének támogatására úgyszintén. Újdonság az is, hogy a megyei tanács támogatja az I–VIII. osztályos tanulók utazási költségeit, hogy hozzáférjenek a sportolási lehetőségekhez az iskolák által kezdeményezett egészségmegőrzés program keretében, valamint az egyetemisták, diákok önkéntes és gyakornoki tevékenységét.

– Szükségszerű, hogy olyan pályázatokat is meghirdessünk, amelyekkel a fiatalokat és tevékenységeiket támogassuk. Ezekkel olyan lehetőségeket biztosíthatunk számukra, amelyek külföldön már régóta léteznek, így elősegíthetjük a továbbfejlődésüket. Azok a fiatalok, akik idehaza aktívak, részt vesznek szervezetek munkájában, nagyobb valószínűséggel maradnak itthon vagy térnek haza külföldről, ezért is fontos minél több fiatal bevonása a közösségi életbe, mi ebben partnerek vagyunk – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök a kiírás kapcsán.

A felsoroltakon kívül az érintettek pályázhatnak tematikus táborok szervezésére tehetséges fiataloknak, diákok felkészítésére a képességfelmérő és érettségi vizsgákra, cseretáborokra fiataloknak és gyermekeknek, szemléltető didaktikai eszközök vásárlására, különböző ifjúsági tevékenységek szervezésére partnerségben a Hargita megyéhez hasonló hagyományokkal rendelkező megyék szervezeteivel és intézményeivel, iskolai és tudományos tevékenységek, versenyek szervezésére iskolásoknak és óvodásoknak. Az ifjúsági program keretében a megyei tanács támogatja a szakmai tapasztalatcserék és képzési programok szervezését, valamint a pályaorientációs szakmai és az „Iskola után iskola” program keretében folytatott tevékenységeket. Az érintettek pályázhatnak az iskolai digitalizációs programok keretében a gyakorlati képességek és applikációk fejlesztésének támogatására, interaktív és innovatív eszközök beszerzésére, valamint az önrész megszerzésére a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsa iktatójában, valamint a területi irodákban lehet benyújtani, leadási határidő: április 19. A kiírás keretösszege 225 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei ifjúsági programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely elérhető a következő linken: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/ifjusagi-program.html, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsa székhelyén: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda, kapcsolattartó személy Ferencz Judit, telefon: 0266-207700/1308, e-mail: ferenczjudit@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2017. március 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774