Idén is kiértékelték az évet Madéfalván

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Mint minden év végén idén is összehívták a madéfalviakat, hogy együtt tekintsenek vissza az évre és értékeljék az eredményeket. Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök elmondta, hogy Madéfalvára mindig lehetett számítani, hiszen a községben is érezhető az összefogás, ezért a megyei tanács részéről is számíthatnak segítségre. A megyeelnök ugyanakkor kiemelte, hogy fontos a Csíki szintű összefogás és a megyei tanács testületében is igyekeznek a kistérségi összefogást a döntéshozatalban is végig vinni. 

– Olyan évet zárunk, amikor nincs pénz. A kormány rossz döntései miatt a helyi önkormányzatoktól von el forrásokat. Megemeli a fizetéseket, de nem biztosítja hozzá a forrást – tette hozzá Borboly Csaba. A megyeelnök beszélt a térségbeli beruházásokról, munkákról. Többek között a csicsói Olt-hídról is, amelynek befejezési munkálatait már ötödik alkalommal kénytelenek kiírni (http://investitii.judetulharghita.ro/node/142), a 123F jelzésű megyei utat idén karbantartásból javították ki. Ezen út felújításának kivitelezését jövőre meghirdethetik, hiszen nem sokára elkészülnek a tervek (http://investitii.judetulharghita.ro/node/1668). A tervezett ipari park ügyében további egyeztetésekre van szükség. Mint mondta, Csíkszéknek nagy szüksége van egy ipari parkra, a községnek pedig ez jelentős bevételt jelenthet és új munkahelyek teremtését segíti.

Szentes Antal megyei tanácsos elmondta, hogy az egészségügy terén is sikerült előrelépéseket elérni és a civil szervezeteknek kiírt pályázatok is sikeresek voltak idén. A megyei tanácsos szintén a kistérségek szintjén történő együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Ugyanakkor a lakosság részéről megfogalmazott észrevételek hasznosságáról is beszélt. Mint mondta, akár pozitív, akár negatív az észrevétel azokról jó ha tudnak a helyi önkormányzatoknál, de a megyei tanácsnál is, hiszen ezek mentén derül ki, hogy jó irányban dolgoznak vagy sem.

Csibi József polgármester ismét köszönetet mondott ezért és biztosította, hogy Madéfalva továbbra is részt vállal a közösségi ügyekben. Mint mondta, a segítségnek köszönhetően tovább tudnak lépni.

Nem rég Hargita Megye Tanácsa közel háromszázezer lejjel segítette a községet (http://bit.ly/2AIHsMJ).

Csíkszereda, 2017. december 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774