Idén Csíkszentdomokoson végeznek szűrővizsgálatot a Bács-Kiskun testvérmegyei orvosok

Magyarország nemzetileg elkötelezett kormányának köszönhetően folytatódhat a jó együttműködés

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Csíkszentdomokoson folytatódik idén az egészségügyi szűrőprogram június 11-15. között. A Bács-Kiskun testvérmegyei szakorvosok hétfőtől csütörtökig 16 óráig, míg pénteken 14 óráig vizsgálják a község lakóit a Márton Áron Általános Iskola sporttermében. EKG, neurológiai, reumatológiai, sebészeti, belgyógyászati, radiológiai, urológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, és gyerekgyógyászati vizsgálati fülkéket alakítottak ki a sportteremben a kecskemétről érkezett szakorvosok.

Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere örömét fejezte ki, hogy idén a község lakói vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, amely nem csak a domokosiaknak, hanem a környező települések lakóinak jó lehetőséget szolgál egészségügyi állapotuk felmérésére.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke szerint Hargita megyével kialakított testvérmegyei kapcsolat egyre szorosabb és nagyon jó irányba haladnak a közös dolgok, amelynek egyik eredménye az évente megszervezett szűrővizsgálatok is.

Dr. Svébis Mihály, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója hozzátette, hogy idén fiatalodott a lelkes csapat, ugyanis a Hargita megyébe tizenkettedik éve visszatérő szakorvosok mellé újak is csatlakoztak.

Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere kiemelte, hogy a kórház alaptevékenységébe az egészségügyi prevenció is beletartozik, amelyben nagy segítséget nyújtanak a kecskeméti kollégák is az évente megszervezett szűrővizsgálati program keretében.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ezt megerősítve kitért arra is, hogy Romániában nincs hatékony lakossági egészségügyi felmérés, ami miatt irigykedve tekinthetünk át a határon túlra. Mint mondta, a kecskeméti orvosok jelenléte minden évben mobilizáló hatással is van a lakosság körében, hiszen szívesen vesznek részt megyénk lakói a szűrővizsgálatokon.

Dr. Mészáros János, Magyarország Kormányának volt Egészségügyért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára hozzátette már a kezdetektől felkarolták a kezdeményezést és igyekeztek az önzetlen munkához minden feltételt megteremteni, amely minden évben szakmaiságot és elkötelezettséget követel meg. Mint mondta, ez egy folyamat, amelyet a jövőben is biztosítani kell.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Bács-Kiskun megye és Hargita megye jó barátai egymásnak, Magyarország újraválasztott kormányának is köszönhetően folytathatják az együttműködést és a fejlődés tovább haladhat a jó irányba, a nemzeti dimenzió és a bizalom erősítésével. A megyei tanács elnöke szerint a testvérmegyei kapcsolatok sok ezer embernek hoztak pozitív dolgokat, most már gyakorlatilag minden kis térség lakói találkoztak már a kecskeméti szakemberekkel a szűrőprogramnak köszönhetően.

Csíkszereda, 2018. június 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774