Ideiglenesen visszaállítják a csinódi hidat

A rönkszállítás korlátozásával a helyiek mindennapjai válnak élhetőbbé

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Elvitte a pénteki áradás a csinódi hidat az úzvölgyi úton, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és munkatársai szombaton, június 23-án kiszálltak a helyszínre, hogy felmérjék a kár mértékét, illetve a teendőkről egyeztessenek a lakossággal. A híd rongálódása következtében egyik oldalról autóval megközelíthetetlenné vált Csinód település. Hétfőn kiadják a munkakezdési parancsot a híd visszaállítására, mondta a helyszínen Borboly Csaba, továbbá a lakosság együttműködését kérte abban, hogy esős időben állítsák meg a rönkszállítást a hídon.

A helyi lakossággal a szóban forgó hídnál egyeztetett a megyeelnök, aki kifejtette: a helyiek jogos sérelme, hogy a rönkszállítás sokszor megnehezíti a Csinódon élő mindennapjait. A híd tönkremenetelét is annak tulajdonítják, hogy sokszor nagy teherrel, farakománnyal mennek át rajta a rönkszállító autók.

Borboly Csaba a helyszínen azt vállalta, hogy hétfőn kiadják a munkakezdési parancsot a cégnek a híd újjáépítésére. Ez egy ideiglenes híd lesz, és rövidesen visszajönnek a Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig tartó útszakasz aszfaltozási terveivel, tájékoztatta a lakosságot. Még nincs meg a szükséges összeg az útépítésre, de nem adják fel, szeretnének haladni és odafigyelni arra, hogy ez az út megépüljön, hangsúlyozta a megyeelnök. Minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, fogalmazott, és ez az, hogy induljon el az építkezés. A hidat ideiglenesen megjavítják, az útépítés terveivel pedig hamarosan visszatérnek a településre.

Borboly Csaba arra kérte a csinódiakat, hogy működjenek együtt annak érdekében, hogy tudják megvédeni az utat, addig is amíg aszfaltozásra kerül sok, illetve óvják az elvégzett munkálatokat.

A megyeelnök azzal a kéréssel fordul a közbirtokosságokhoz és a kitermelő cégekhez, hogy esős időben ne szállítsanak, az úttestet, a sáncot pedig ne használják rakodó felületként, így könnyebbé teszik a mindennapi életet az itt élők számára.

Borboly Csaba szombaton a helyszínről élőben jelentkezett:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1639759096071467/

A helyszínen készült fotók megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1639776712736372

Csíkszereda, 2018. június 24. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774