Ideiglenesen átadták a forgalomnak a csicsói Olt-hidat

(0 Szavazat)23 megjelenítés

A Csiba és Oltfalu felé vezető megyei úton található csicsói Olt-hídhoz látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Szentes Antal megyei tanácsos és Péter Lukács polgármester december 11-én, vasárnap mivel a megyeelnök azt az értesítést kapta a beruházás kivitelezőjétől, hogy ideiglenesen átadható a híd a forgalomnak, és szerette volna megtekinteni a helybéliekkel együtt, hogy amit a jászvásári cég levelében állít valóban igaz-e, mert ha átjárható a híd, akkor a veszélyes póthidat elbontják. 

A megyeelnök a helyszínen elmondta, a felmerült nehézségek egyik oka az a közbeszerzési törvény, amely szerint a legkisebb árajánlatot felajánló céget kellett megbízni a munkálatok kivitelezésével. A problémák azonban még nem oldódtak meg, hiszen a munkálatfelügyelő felmondta a szerződést, annak ellenére, hogy kötelező lett volna elvégeznie a munkát. Hozzátette a jövő évre marad a terep- és mederrendezés, a lényeg, hogy használható a híd a tél beállta előtt.

A helyiek viccesen Déva várához hasonlították a hidat, hiszen hatszor volt visszabontva, valamint a hídon dolgozó munkások hozzáállását sem tartották megfelelőnek.

Szentes Antal kifejtette, a települést Csibával összekötő részen van egy másfél kilométeres szakasz, ami néha járhatatlan volt, feljavítása érdekében többször is felszólalt, idén sikerült belefoglalni a költségvetésbe, de az árvízkárok miatt eddig máshol kellett felhasználni az erre szánt  pénzt, azonban a legutóbbi tanácsülésen Kászonban visszatették a szükséges összeget.

A helyi polgármester elmondta, reméli, hogy minél hamarabb aszfalt is kerül a hídra, és úgymond jó úton és jó hídon közlekedhetnek a község lakói, és mindenki, aki a településre látogat.
A helyszínen készült felvételt megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1141695209211194.

Csíkszereda, 2016. december 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774