Huszonöt önkéntes tűzoltó-egyesület nyert támogatást a megyei tanács kiírásán

Elbírálták a pályázatokat

(0 Szavazat)75 megjelenítés

Kiértékelték Hargita Megye Tanácsánál azokat az igényléseket, amelyeket az intézmény önkéntes tűzoltó-egyesületeknek szóló kiírására küldtek be. Összesen 38 pályázat érkezett, amelyből az elbírálóbizottság harmincegyet fogadott el, hetet pedig hiányos dokumentáció miatt utasítottak vissza. A pályázatok leadási határideje április 19-e volt, újdonságnak számított, hogy megelőzésre is pályázhattak az önkéntes tűzoltó alakulatok, valamint kétszázezerről háromszázezer lejre emelkedett a pályázat keretösszege, illetve idén korszerű elektronikus felületen tájékozódhattak az érintettek a kiírásokról.

- Ebben az évben több tűzoltó egyesületet sikerült támogatni, mivel a megyei tanács pályázatának köszönhetően egyre több egyesület hoz létre jogi személyiséget. Az önkéntesek komolyan veszik a munkájukat, tevékenységükkel biztonságérzetet keltenek a település lakóiban, nyilatkozta Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke az eredmény kapcsán. Valamint az alelnök arra hívja fel a pályázók figyelmét, hogy továbbra is kövessék az intézmény honlapján a kiírásokkal kapcsolatos információkat, mert hamarosan kifüggesztik az elszámolási ütemtervet.

A nyertes pályázatoknak köszönhetően védőeszközökkel bővül az ajnádi, madéfalvi, vacsárcsi, rákos községi, karcfalvi, kászonaltízi, ditrói, kápolnásfalvi, korondi, maroshévízi, székelykeresztúri, zetelaki, máréfalvi, felsőboldogfalvi önkéntes tűzoltók készlete. Továbbá felszerelést vásárolhatnak a csíkszentdomokosi, madarasi, ülkei önkéntesek. Egyenruhára kapott támogatást a lázárfalvi, máréfalvi alakulat. Valamint képzésen vehetnek részt a felcsíki, güdüctelepi, maroshévízi  tűzoltók és az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség tagjai. A Hargita megyei hivatásos tűzoltók egyesülete a képzések mellett, egyenruhára, védőeszközre információs kiadványok, plakátok nyomtatására és tűzoltó verseny szervezésére is pályázott. A megyei tanács pályázata révén hozzájárul az oroszhegyi, székelykeresztúri, varsági, lövétei és homoródszentmártoni tűzoltók hatékony működéséhez is.

- A korábbi évekhez hasonlóan az önkéntes tűzoltók új felszerelések, egyenruhák és védőeszközök beszerzésére, képzéseken való részvételre pályázhattak, mert a megyei tanács kötelességének tekinti pályázati kiírások és közvetlen támogatások révén felszerelést, védelmet és képzést biztosítani munkájukhoz, mivel mindig készenlétben állnak, segítenek a bajba jutott embertársaikon, mindezt önkéntesen. A tűzoltók ma már nemcsak a sürgősségi esetekben figyelnek oda, hanem különböző eseményeket szerveznek, programokon vesznek részt ezáltal egy-egy település alapját képezve, így Hargita Megye Tanácsa pályázatán a felsoroltak mellett fiataloknak szóló tevékenységek, versenyek szervezésére és információs kiadványok, plakátok nyomtatására, illetve más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz önrészre kérhettek támogatást, részletezte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kiértékelés kapcsán.

Csíkszereda, 2017. június 9.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774