Homoródszentmártonon találkoztak az önkéntes tűzoltók

Jövő évben elkezdik építeni az új közpntot

(0 Szavazat)49 megjelenítés

A homoródszentmártoni Szikra Tűzoltó Egyesület szervezésében önkéntes tűzoltók képzésére és találkozójára került sor október 7-én, szombaton, amelyen 17 egyesület képviseltette magát, többek között a Pest testvérmegyénkből érkezett Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is. Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte a tűzoltókat és megköszönte a megye közössége érdekében kifejtet önzetlen tevékenységüket. Borboly Csaba a találkozón arra is kitért, hogy a testvérmegyei és testvértelepülési együttműködések révén fel kell leltározni a tűzoltó egyesületek ehhez hasonló kapcsolatait, hogy a jövőben szorosabb munkakapcsolatok alakulhassanak ki. 

Hargita Megye Tanácsa, Homoródszentmárton község vezetési és a helyi közbirtokosságok együttműködése révén a jövőben új tűzoltó központtal bővül a község, amely az egész térség számára nagyobb biztonságot nyújthat. Jelenleg a központ tervei készülnek és jövőre elkezdődhet a központ építése. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan kivitelezés mellett döntsenek, amely révén a partnerek közreműködésével és pénzügyi támogatásával egy-két év alatt elkészülhet az új központ.

Mindezek mellett a homoródszentmártoni tűzoltókhoz jövő hét folyamán megérkezik az Angliából vásárólt tűzoltóautó is.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek irányába kifejtett tevékenységekről az alábbi linken olvashatják korábbi közleményeinket:

http://hargitamegye.ro/hirek/onkentes-tuzoltok.html

Csíkszereda, 2017. október 8.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774