Hivatalosan elismert országos vetélkedő lett a Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny

A tantárgy legjobbjainak országos megmérettetését Csíkszeredában tartották

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Elismerte hivatalos országos vetélkedőként a Teleki Pál Földrajz-Földtan Versenyt a romániai oktatási minisztérium, amelyet már 25. éve szervez a Magyar Természettudományi Társulat. Erdélyben a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) vállalta fel a verseny szervezését és a Kárpát-medencei döntőn részt vevő diákok kiválasztását. A verseny országos szakaszát április 8-án a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották. 

A VII. és VIII. osztályosoknak szóló verseny megnyitóján köszöntötte a tanulókat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A versenyt sikerült elismertetni az oktatási minisztériummal is hivatalos országos vetélkedőként, amihez a megyeelnök gratulált az RMPSZ-nek és a szervezőknek. Továbbá méltatta az RMPSZ kiemelkedő munkáját, amellyel a kisebbségi oktatást segíti. A diákoknak azt mondta, hogy minden tantárgy ismerete fontos, így a földrajz szeretete is újabb és újabb lehetőségeket nyit meg az az iránt érdeklődők előtt. VII. és VIII. osztályosként pedig már felmerül a pályaválasztás kérdése, ami miatt szintén fontos, hogy eldöntsék, milyen terület iránt érdeklődnek. A versenyen részt vevők már mindannyian nyertesek, mondta Borboly Csaba, földrajztudásuknak köszönhetően már el tudnak igazodni a világban, fogalmazott Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

A verseny díjkiosztó ünnepségét délután az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában tartották, ahol díjat adott át Borboly Csaba is. Minden diák ajándékcsomagban részesült, illetve külön díjazták a legjobb eredményt elért öt tanulót a hetedikesek és a nyolcadikosok közül is.

A VII. osztályosok közül első díjat kapott Imets Eszter a csíkszeredai Petőfi Sándor Álatlános Iskolából, második díjat Antal Teofil a székelytamásfalvi Thury Gergely Általános Iskola diákja, harmadik lett Székely-Béres Nóra az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceumból, negyedik Domokos Zalán a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolából, és ötödik Sántha Zsolt a tusnádi Imets Fülöp Jákó Általános Iskolából.

A VIII. osztályosoknál első helyezést ért el Rokaly Barna a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából, a második legjobb Lakatos Tamás a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolából, harmadik lett Ferencz Lóránd a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója, negyedik helyezést ért el Kulcsár Klementina az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceumból, és ötödik helyezést Bardocz Hunor István a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolából.

Borboly Csaba ezúton is gratulál minden résztvevőnek és a szervezőknek: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1239403256107055

Csíkszereda, 2017. április 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774