Helyreállított vadkárok Hargita Megye Tanácsa közreműködésével

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Megegyeztek a szembenálló felek, így megoldás született a Szentábrahám községben okozott vadkárok helyreállítására. Hargita Megye Tanácsának, illetve a Vidékfejlesztési Egyesületének a közbenjárására sikerült a területek eredeti állapotának visszaállítása, a vaddisznók által okozott földtúrások kijavítása. Hosszúmezőn és Kismedeséren elvégezték a talajegyengetési munkálatokat, ugyanakkor Küsmödön és Kissolymoson is a súlyosabban érintett területeket is helyrehozták, utóbbi településen hozzávetőleg 20 hektár területet sikerült helyreállítani.

A munkálatokra azután került sor, hogy március hónap folyamán a brassói Erdészeti és Vadászati Biztosi Hivatal, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, valamint Hargita Megye Tanácsa közösen felmérték a Szentábrahám községben keletkezett vadkárokat. Márton István, a vidékfejlesztési egyesület igazgatója második látogatása után születhetett meg ez az eredmény. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondása szerint az ehhez hasonló esetekben a megyei tanácsnak korlátozott lehetőségei vannak.

– A jelenlegi törvénynek köszönhetően a megyei tanácsnak minimális hatásköre van, ennek ellenére a meglévő jogi eszközöket kihasználva igyekszünk segíteni – hangsúlyozta a megyevezető, hozzátéve, hogy az államelnök által márciusban a parlamentnek visszaküldött vadászati törvényben Hargita Megye Tanácsa annak a jogalapnak a megteremtését sürgeti, amely révén lehetővé válik a nagyobb fokú segítségnyújtás az ehhez hasonló helyzetekben.

Csíkszereda, 2015. május 4.


További információk: Vadkárok Hargita megyében

[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774