Helyi vásárok segíthetik a kistermelőket

Tíz év tapasztalatával segítjük a helyi önkormányzatokat

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége levélben fordult a megyében lévő helyi önkormányzatokhoz, hogy lehetőségük szerint szervezzenek vásárokat és biztosítsanak a helyi termelőknek kereskedelmi és értékesítési lehetőséget térségeikben – erről számolt be május 20-án tartott on-line sajtótájékoztatón Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Cilip Árpád, a fejlesztési ügynökség igazgatója.

– Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége korábban gyakorolt és bejáratott kritériumai mentén javasoljuk a helyi hagyományos termelők vásárra való bevonását, szervezési ütemtervvel és vásárszabályzat tervezettel segítjük a helyi hivatalokat a szervezésben – fogalmazott Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége vezetője.

Egészséges, lekövethető élelmiszer fogyasztásra kívánjuk sarkalni a lakósokat, mindaz mellett, hogy a helyi kis gazdaságokat is az életképes működés fele segítjük ezekben a nehéz időkben. Vannak jó példák a térségben: Madéfalván, Csíkszentmiklóson, Csíkszentsimonban, Csíkszentmártonban, valamint Korondon, ezek a kezdeményezések átvehetőek és gyakorlatba ültethetőek.

– A kistermelők megélhetése, valamint a lakosság minőségi élelmiszer ellátása céljából létre hozott Helyi és Hagyományos termékek vására, mintegy tizenegy éve szerveződik meg Hargita Megye Tanácsa kezdeményezése által. Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége továbbra is fenntartja a külföldi vásár szervezést, illetve a Székely termék védjegy odaítélését, ezzel kapcsolatos tevékenységét, illetve a termelők különböző tematikában történő képzését – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

On-line értékesítésben is segítünk

A kialakult helyzet miatt számos termelő nagyon rossz helyzetbe került, hiszen a zöldségek, gyümölcsök nagyon hamar megromlanak, de nagyon nehéz jelenleg értékesíteni őket, így a termelők komoly anyagi problémákkal néznek szembe. A Székely termék honlapra feltöltött űrlappal nekik szeretnénk segíteni az értékesítésben. A vásárlási igényüket itt jelezhetik és az ügynökség munkatársa felhívja az érdeklődőket. Kérjük, hogy támogassák őket egy vásárlással. 

Bővebben itt olvashatnak:

http://szekelytermek.ro/gondoskodunk-egymasrol

Csíkszereda, 2020. május 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774