Helyi termék közel tízezer gyereknek

A Székely termék védjeggyel rendelkező Harmopan szállítja a kiflit

(0 Szavazat)121 megjelenítés

Helyi, jó minőségű kiflit kapnak hétfőtől a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek diákjai – ígéri Albert László, a Harmopan Rt. ügyvezető igazgatója. A Tej-kifli program keretében szerződést írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke és a Harmopan Rt. igazgatója szerdán, január 9-én a péktermékeket forgalmazó cég csíkszeredai székhelyén. A sajtónyilvános szerződésaláíráson továbbá jelen volt Ferencz-Salamon Alpár, megyei tanácsos, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatója és Kardalus Zsolt, a tej-kifli program felelőse.

A korábbi beszállító cég termékeivel kapcsolatban számos panasz érkezett a megyei tanácshoz és a fogyasztóvédelemhez, ami a cég többszöri megbírságolásához, végül pedig tavaly decemberben szerződésbontáshoz vezetett három kistérség (lot) esetében. Az érintett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek közel tízezer tanulója számára a péktermékek szállítását a továbbiakban a Harmopan Rt. végzi.

A megyeelnök elmondta, a Harmopan cég felé bizalommal vannak, hisz korábban bár bizonyított, és nem volt panasz a szolgáltatásra.

– A felelős tanintézetvezetőknek, a szülőknek és a Facebook közösségi oldalon érkezett panaszoknak (és a kivizsgálásoknak) köszönhetően tudtunk szerződést bontani, ezért fontos továbbra is, hogy minden rendellenességet jelezzenek, hiszen ezeket összesítve tudunk lépéseket tenni. Ugyanakkor bízom benne, hogy a tanév további részében az érintett tanintézetek már friss, jó minőségű termékekhez jutnak – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Albert László igazgató kifejtette, örvendenek ennek a szerződésnek, és ígérik, hogy ezáltal a gyerekek megfelelő minőségű kiflit fognak kapni, megfelelő időben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is bíztatja a tanintézeteket és a szülőket, hogy amennyiben nem megfelelő minőségű termékeket kapnak a gyerekek, azt jelezzék a megyei tanács mellett a fogyasztóvédelem fele és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságnál.

Ferencz-Salamon Alpár iskolaigazgató a sajtón keresztül hívta fel a figyelmet, hogy azokban a térségekben, ahol továbbra is gondot észlelnek a termék minőségével jelezzék, és megfelelően dokumentálják.

A szerződés aláíráson a jelenlévők meg is kóstolhatták a kifliket, kicsik és nagyok egyaránt elismerően szóltak, annak minőségéről.

Az eseményről készült videó itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1142763365896889/

A tej-kifli program korábbi tudósításai az alábbi linken érhetők el:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2019. január 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774