Helyi érintettek találkozója a vidéki turizmus fejlesztése érdekében

(0 Szavazat)81 megjelenítés

Találkozóra hívják Hargita megye vidéki térségeiben, turisztikai ágazatában tevékenykedő kis- és középvállalkozókat március 14-én 9 órától a RuralGrowth elnevezésű nemzetközi projekt („RuralGrowth – increasing competitiveness of SMEs in the rural visitor economy sector” – A növekedés elősegítése a vidéki térségben) keretében. A projektben Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt.

A megyei tanács székhelyén szervezett megbeszélés célja a vidéki turizmus ágazatában tevékenykedő kis- és középvállalkozók versenyképességének növelése, valamint lehetőség adódik a saját vállakozások bemutatására és ezzel kapcsolatos problémák megvitatására. Második alkalommal egyeztetnek a helyi érintettekkel,  korábban a megyében működő turisztikai egyesületekkel, szervezetekkel vitatták meg a felmerülő kérdéseket.

A RuralGrowth elnevezésű projekt az Interreg Europe programban nyert támogatást, célja a turizmus területén tevékenykedő kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése a vidéki térségben, szakpolitikák fejlesztése az adott területen és innovatív megoldások bevezetése. Lebonyolításának időtartama 54 hónap, ez idő alatt turisztikai és vidékfejlesztési stratégiákat és politikákat készítenek elő, illetve helyeznek gyakorlatba, és megfigyelik ennek hatásait. Tekintettel arra, hogy európai regionális szinten nagy figyelmet szentelnek a vidékfejlesztésnek, a természeti értékeknek és a turizmusnak, elsősorban az aktuális helyzet és problémák, illetve a helyi szükségletek felmérése a cél, majd a további teendők meghatározása. Ezen célkitűzések elérése érdekében nélkülözhetetlen a helyi érintettek partnerként való bevonása a projektbe. Az érintetteknek lehetősége nyílik tapasztalatok és jó gyakorlatok európai kamatoztatására, valamint hozzájárulhatnak Románia vidékfejlesztési és turisztikai politikájának fejlesztéséhez. Továbbá a projekt révén megismerhetjük, hogy más térségekben milyen jó gyakorlatok vannak, és ezekből mit lehetne Hargita megyében is alkalmazni a gazdasági haszon növekedése érdekében, mert vannak jó kezdeményezések, de még dolgozni kell a vendégéjszakák növelésén, a munkahelyek teremtésén, turisták idevonzásán, de ehhez arra van szükség, hogy a vállalkozók összefogjanak ez a találkozó és ez a projekt pedig ebben is segíthet.

Csíkszereda, 2017. március 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774