Hatgyermekes édesanya a medvetámadás áldozata

Hat hétig kiesik a mindennapi kenyeret biztosító kereset – elkel a segítség a családnak

(0 Szavazat)12 megjelenítés

Már tíz éve jár szezonban napi rendszerességgel gombászni, de még sose volt ilyen. Az elmúlt években egyre többen panaszkodnak patakokon, esztenákon, hogy rengeteg a medve. Szombaton hajnalba épp az erdőbe ért, amikor szembe futott vele a medve. Megpróbált menekülni, ám a medve hátulról leütötte – elevenítette fel a június 29-i, szombati medvetámadás körülményeit a 29 éves madéfalvi családanya.

A nő eszméletét vesztette, csak a mentőben tért magához. A medencecsontja tört el, gyógyulási ideje hat hétre tehető. Vasárnap délelőtt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályán látogatta meg a medvetámadás áldozatát.

– A törvényt meg kéne változtatni, hogyha elesett állatért, méhekért van kártérítés, akkor kéne legyen az emberben tett károkért is, hisz sok esetben hetekre kiesik az áldozat a munkavégzésből, nem beszélve az őt ért lelki és fizikai traumáról – hangsúlyozta Borboly Csaba, megyeitanács-elnök.

– Ezt a kárt, amit lelkileg és fizikailag elszenvedett, az állam meg kéne fizesse, és bírósági úton próbáljuk elérni, hogy kötelezzék fizetésre a minisztériumot. Bízunk benne, hogy hamarosan elindul egy ilyen folyamat – nyilatkozta Borboly Csaba.

A hatgyermekes édesanya – akinek legkisebb gyereke most tölti az 1 évet, míg a legidősebb 10 éves – a mindennapi kenyér megteremtéséért az évnek ebben az időszakában gombászással foglalkozik, majd ősszel pityókaszedéssel szerzik meg a napszámot. Mivel most az áldozat előreláthatóan legalább hat hétig nem fog tudni dolgozni, ezért Borboly Csaba felhívást intézett, hogy aki teheti akár egy fél napi, napi napszámmal támogassa a családot. Aki segíteni szeretne az kapcsolatba léphet az info@hargitamegye.ro címen keresztül.

A kórházban készült beszélgetés itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/630751850736139/

Csíkszereda, 2019. június 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774