Hatékony értékesítési csatornák felkutatása érdekében konzultáltak a Hargita megyei termelők

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Átfogó konzultációra került sor szerdán, szeptember 30-án a csíkszeredai megyeházán a helyi termékek értékesítési lehetőségeinek felkutatása érdekében. A találkozót Hargita Megye Tanácsának beruházásvonzás irodája, valamint a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara szervezte, amelyre nagy volt az érdeklődés a helyi termelők részéről.

A megbeszélésre meghívást kapott a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. A konzultáció során a helyi termelők feltehették kérdéseiket az intézmények képviselőinek, ugyanakkor igyekeztek javaslatokat megfogalmazni azon problémákra, amelyek az értékesítés során felmerülhetnek. Barabás Csaba a beruházásvonzás iroda vezetője felhívta a figyelmet a testvérmegyei kapcsolatokban rejlő értékesítési lehetőségekre is.

– Hargita Megye Tanácsa a helyi termelőkkel közösen igyekszik megvizsgálni és kiaknázni azon lehetőségeket, amelyek során hozzájárulhatunk a helyi termékek értékesítési csatornáinak kiépítéséhez, segítve a termelőket a fenntartható gazdasági fejlődés kialakításában. Egy ilyen lehetőség a testvérmegyei kapcsolatainkon keresztül bemutatni és értékesíteni a székelyföldi hagyományos termékeket – hangsúlyozta az irodavezető.

Mindezek mellett megvizsgálták annak lehetőségét, hogyan lehetne a www.szekelytermek.ro honlapon még hatékonyabban népszerűsíteni a termelők áruit. Ennek kapcsán Iochom Zsolt kommunikációs szakember előadásában ismertette az on-line hirdetési lehetőségeket a honlapok és közösségi oldalakon keresztül.

A megjelent helyi termelők tanulságosnak és hasznosnak tartották a konzultációt. – A szép számban részt vevő termelők bizonyítják, hogy van érdeklődés a hasonló megbeszélésekre. Örülök, hogy elfogadták meghívásunkat az intézmények képviselői, remélem a jövőben is részt vesznek a konzultációkon, így kialakulhat egy egészséges együttműködés a termelők és a hatóságok között – tette hozzá Barabás Csaba.

Csíkszereda, 2015. szeptember 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774