Határozott vállalás történt a péktermékek ügyében

Elkötelezte magát a tordai cég

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Per megelőző eljárás keretében vállalta a tordai cég, hogy holnaptól, február 14-től a saját termékeit szállítják majd a közbeszerzésen elnyert kistérségek tanintézeteibe. Mint ismeretes a péktermékek szállítására a megye iskoláiba Hargita Megye Tanácsa 27 késtérségre osztva írta ki a közbeszerzést, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsanak a kistérségi, helyi vállalkozások számára is a beszállításra. A kiírt közbeszerzéseken 20-at a tordai vállalkozás nyert meg, mivel az árversenyben a helyiek ajánlata alá licitált. 

Hétfőn, február 13-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Andrei Jean-Adrian prefektus, a Megyei Tanfelügyelőség képviselője, valamint a megyei tanács és a prefektúra illetékes munkatársai jelenlétében a tordai vállalkozás vezérigazgatója, Pop Marinel elmondta, hogy a péktermékek kapcsán felmerült problémákra a jövőben nem lesz példa. Az említett vállalkozás a licit megnyerése után ugyanis egyes kistérségekbe nem a saját, hanem egy Prahova megyei alvállalkozó termékei kerültek kiszállításra, amely termékeire napi szinten érkeztek panaszok Hargita Megye Tanácsához. Gyimesközéplok és Csíkszereda térségében pedig két-két büntetést is kiszabtak a cégre, amelynek köszönhetően a törvény értelmében szerződést lehet bontani az adott térségben. A cégvezető azonban állást foglalt és ígéretet tett, hogy holnaptól a saját termékeit szállítja ezekbe a tanintézetekbe. Amennyiben nem tesz eleget a szerződésben foglaltaknak és továbbra is rendellenességek merülnek fel jogi útra terelhetik az ügyet.

Mint azt a cégvezető elmondta 12 megyébe szállítanak péktermékeket, ugyanakkor erőfeszítéseket tesz, hogy Hargita megyébe is megfelelő súlyú és összetételű kiflik kerüljenek. 

Ennek kapcsán Borboly Csaba megyeelnök a közösségi oldal konzultációs csoportjában is ki kérte a lakosság véleményét. Ugyanakkor a megyeelnök kérésére napi szinten tartják a kapcsolatot az iskolákkal. A mai előzetes perbe hívás alapján a további rendellenességek következtében azonnali határidővel szerződést bonthatnak.

A tej-kifli programban tett eddigi erőfeszítésekről az alábbi linken olvashatnak még többet:
http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2017 február 13.
 


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774