Hasznos és érdekes tevékenységekkel kapcsolódtak be Hargita Megye Tanácsa és alintézményei az Iskola másként programba

(0 Szavazat)98 megjelenítés

Változatos iskolán kívüli tevékenységekkel kapcsolódott be Hargita Megye Tanácsa és több alintézménye az Iskola másként országos programsorozatba a múlt hét folyamán.

A tanulók meglátogatták a csíkszeredai megyeházát, betekintést nyerhettek az intézmény mindennapjaiba, meglátogatták az elnöki irodát és a Megyeháza Galéria kiállítását, és kipróbálhatták magukat a Hargita Stúdió kamerái előtt. Emellett a megyei tanács alintézményeinek szervezésében színes és mozgalmas foglalkozásokon vehettek részt, így például a Hargita Megyei Agrárkamara Tudj többet, légy jobb! programja keretében a kisiskolások és óvodások lovardákat látogattak meg, ismerkedhettek, barátkozhattak a jószágokkal, a bátrabbak pedig a lovaglást is kipróbálhatták. A felhívásra húsz iskola több mint ezer tanulója jelentkezett a megyéből.

A Hargita megyei könyvtárak szintén nagy érdeklődésnek örvendtek: olvasás, beszélgetés, alkotás és hagyományos tojásfestés helyszínei voltak. A Kájoni János Megyei Könyvtár szavalóversennyel és bábelőadással szórakoztatta közönségét.

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola jóvoltából pedig különböző hagyományőrző foglalkozásokon vehettek részt, tánc- és zeneoktatásban részesültek, emellett pedig különböző hangszereket próbálhattak ki.

Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata több mint száz gyereket mozgatott meg, akik a kirándulás és tanulás mellett önkénteskedtek is. A különböző hegymászó és búvárfelszerelések felpróbálásán kívül betekintést nyertek a közszolgálat munkatársainak mindennapjaiba. A hegyimentő csapat kirándulásokat szervezett Hargitafürdőre és a Madarasi Hargitára, illetve mászónapot Gyergyószentmiklóson.

Borboly Csaba megyeelnök kiemelten hasznosnak találja ezeket az iskolán kívüli programokat, ugyanis az ehhez hasonló gyakorlati oktatásnak hatása és eredménye van, ugyanakkor hozzájárul a szakképzés fellendítéséhez. - Alternatívákat kell keresnünk a tanintézetek programja mellett, motiválva ezáltal fiataljainkat, hogy minél több területen, tevékenységben kipróbálják magukat, fejlesszék képességeiket. A program alátámasztja, hogy reformra van szükség az oktatásban – hangsúlyozta a megye elöljárója, aki kifejtette, hogy a nagyobb siker és hatékonyság érdekében iskolák szintjén több hétre kellene beosztani a fogadóórákat, így amellett, hogy nagyobb figyelmet lehetne a diákokra fordítani, a fogadó egységeknek is egyszerűbb lenne hetente egy-két osztályt oktatni, mint egy héten át többet. Ennek köszönhetően pedig a diákok folyamatosan részt vennének hasznos és gyakorlati képzéseken – vélekedett Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2015. április 14.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774