Hasonló munkát végeznek a politikusok és az önkéntes tűzoltók

Három provokatőr ötven szemeteszsákkal ellehetetleníti a munkájukat

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Csíkborzsovára, az önkéntes tűzoltók megmérettetésére látogatott el május 18-án, szombaton Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki Ferencz Tiborral, Szépvíz község polgármesterével együtt köszönötte a részt vevő csapatokat. A versenyen a közép-csíki régió településeinek tűzoltói mérték össze tudásukat

– Ahogy a politikus sem végezheti el a tűzoltó munkáját, mivel nem rendelkezik az ő tudásával, helyzetismeretével, tapasztalatával, úgy nem szabad hagynunk azt sem, hogy provokatőrök oktalanul beavatkozzanak a politikusok munkájába. Hiszen egy népszerűnek tűnő, átgondolatlan, helyzetismeret nélkül végzett cselekedettel tönkretehetik egy egész közösség hosszú, következetes, kitartó munkáját. A probléma az, hogy az ötven szemeteszsákkal és a három provokatőrrel, akiket valószínűleg ugyanonnan támogatnak, mint Dan Tanasát, sikerült kiprovokálni egy nagy cirkuszt. Ennek az lett az eredménye, hogy ma már a román politikuosk, a román közvélemény, az országos média teljesen mellőzi a dormánfalvi polgármester illegális, kegyeletsértő cselekedetét, a betontemető építését – mondta a vetélkedő megnyitóján Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki a provokatőrök akcióját ahhoz hasonlította, mint amikor valaki tarlóégetést akar végezni pár négyzetméteres területén, és leégeti az egész erdőt, falut, vidéket.

A borzsovai versenyen egyébként épp azon települések önkéntes tűzoltó-alakulatai vettek részt, amelyek a keleti határ mentén fekszenek.

– Azt is tudjuk, hogy ha sikerül megoldani a Csíkszentmártonhoz tartozó Úzvölgye területi rendezését, akkor következik Csíkszentgyörgy, Csíkpálfalva és Szépvíz község határának a rendezése. Hiszen ezeknek a településeknek ugyanúgy eltolták a határait, mint Csíkszentmártonnak. Ellenben a csütörtöki provokáció miatt újabb erőfeszítésekre van szükség, és kérdéses, hogy az illetékes intézmények – amelyek a dormánfalvi kegyeletsértést követően együttműködést mutattak szégyenükben – most mennyire állnak az ügy mellé – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

Borboly Csaba arra kér mindenkit, hogy ne engedje magát befolyásolni, ne higgyen a provokátoroknak, és ne válaszoljon az ilyen akciókra. A cél továbbra is a megyehatár törvényes keretek között való rendezése – hangsúlyozta. A megyeelnök kérte az alakulatokat, vegyenek részt az úzvölgyi temető őrzésében, segítsenek annak megszervezésében, hogy mindennap legyen egy csapat, amely feltartóztathatja az esetleges provokátorokat.

Hargita Megye Tanácsa a pályázatai révén minden évben támogatja a tűzoltó-egyesületeket, ezekről bővebb információt a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ oldalon olvashatnak.

A Borzsován készült videó megtekinthető itt:

https://facebook.com/borbolycsaba/?ref=bookmarks

Az úzvölgyi eseményekhez kapcsolódó térképek, dokumentumok elérhetők az http://uz.hargitamegye.ro oldalon.

Borboly Csaba provokációval kapcsolatosan megfogalmazott gondolatai az alábbi linken olvashatók:

https://www.borbolycsaba.ro/fontos-hogy-maradjunk-higgadtak/?fbclid=IwAR0Ga9DB3LNQ39cw9_gtKrn1QR7PoNy01yDpJ5nkOT7FL2CDq8oJS9f5tqo

 

Csíkszereda, 2019. május 18.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774