Három hidat építenek októberig Bükkhavaspatakán

A tavalyi árvízkárok rendbetételén túl megszépül a település

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Idén már márciusban hat megyei út mentén dolgoznak. Bükkhavaspatakán három híd javítását végzik, mindhárom híddal októberig kell elkészülnie a kivitelezőnek. Szerdán, március 29-én vizsgálták meg Borboly Csaba megyeelnök, Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársai, Becze István, Kolozsvári Tibor és Csillag Péter megyei tanácsosok, valamint Tankó Péter, Gyimesközéplok alpolgármestere a munkálat jelenlegi állását.

A tavalyi év jelentős árvízkárokat okozott a községben, Bükkhavaspatakán három hidat rongált meg oly mértékben, hogy teljes újraépítést igényel. Az árvíz az útszerkezetben is kárt tett, ezt még az ősz folyamán megerősítették, hogy biztonságosan közlekedhessenek a településen, jelenleg pedig a hidak megépítése a prioritás. A legnagyobb beavatkozásnál, egyben a legfontosabb híd építésénél kiderült, hogy a tavalyi keskeny híd helyett most egy szélesebb, kétsávos, 12 méter hosszú átkelő épül.

Hargita Megye Tanácsa augusztusi ülésén a megye településeinek szolidaritásának is köszönhetően nagy összegeket csoportosított át a település megsegítésére.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a helyszínen és Facebook-üzenetében felhívta a lakosság figyelmét is arra, hogy a munkálatokra való tekintettel időszakos korlátozások lehetnek, ugyanakkor az észrevételeket, meglátásokat is várja a munkálatok kivitelezése kapcsán. A megyeelnök szerint az árvízkárok helyreállításánál több zajlik a településen, hiszen megerősítik a partvédelmet, és szélesebb hidat építenek, amely hozzájárul a település vonzerejének növeléséhez is. Ugyanakkor kiemelten fontosnak tartotta, hogy a kivitelező tartsa magát a határidő tartásához, hiszen az esetleges esős időszak előtt el kell készüljenek a hidakkal.

Becze István megyei tanácsos elmondta, hogy az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének kezdeményezésére szervezett tavalyi gyűjtésnek köszönhetően sikerült valamelyest segíteni a legnagyobb mértékben sújtotta családoknak, amelyek háza megrongálódott, vagy a téli tűzifakészletét vitte el az ár.

A 127A  jelzésű megyei utat a szomszédos Neamț megyével közösen szeretnék felújítani, hogy a Gyimesek térsége könnyen megközelíthető legyen a Békás-szoros, illetve a Gyilkos-tó irányából és fordítva, hiszen turisztikai vonzereje jelentős a térségnek, amelyre alapozni kell.

Csíkszereda, 2017. március 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774