Hargitaiak a dornavátrai Népviselet-Parádén

A Csík LEADER HACs közleménye

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Idén 2018. szeptember 25-27. között Dornavátrán szervezik meg a XI. Európai Hegyvidéki Konferenciát, az Euromontana és a Hegyvidéki Térségek Ügynökségének  (AZM, România) szervezésében. 

A konferencia mottója: „A kulturális örökség, mint a hegyvidéki térségek kreativitásának, innovációjának és gazdasági fejlődésének mozgatórugója” – értékes örökség a múltban, stratégiai erőforrás a jövőben.

A konferencia a hegyvidéki területek kézzelfogható és szellemi kulturális örökségére összpontosít, valamint arra, hogy ez, a múltból örökölt stratégiai erőforrás hogyan válhat a hegyvidéki területek fenntartható és vonzó továbbfejlesztése szempontjából kulcsfontosságú elemmé a jövőben. Célja megnövelni az európai hegyvidéki területek, közösségeik és kulturális örökségük szerepét a jövő kihívásaival való szembenézés során, szélesebb perspektívák feltárása és új lehetőségek teremtése.

A Csíksomlyó Egyesület a konferencia második napjára, a Népviselet-Parádéra kapott meghívást, amelynek során a hegyvidéki települések résztvevői bemutatják a saját térségükre jellemző népviseletet. 

A Csíksomlyó Egyesület 16 önkéntese Hargita megye különböző településeire jellemző népviseletet mutat be - gyimesi, kászoni, udvarhelyszéki, illetve a felcsíki falvakra jellemző különböző népviselettel, valamint a településekre jellemző népzenével, néptánccal, népdalokkal, hagyományos termékekkel vonul fel a Nemzetközi Népviselet-Parádén.

A Csíksomlyó Egyesület célja Hargita megye kulturális örökségének ismertetése a konferencia nemzetközi résztvevőivel, ezáltal hozzájárulni a turizmus fejlesztéséhez Hargita megyében.

A programon való részvétel Hargita Megye Tanácsának támogatásával valósul meg. 


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774