Hargita megyei jó példákat mutattak be Budapesten

(0 Szavazat)11 megjelenítés

A budapesti Startupok Éjszakáján gyűltek össze startup fejlesztők, befektetők, és vállalkozók a Bálna Budapest Rendezvényközpontban. A november 28-i eseményen a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház is képviseltette magát. Az inkubátorház 2017-ben nyitotta meg kapuit, amely ma teltházzal működik.

Több mint 30 vállalkozás és 90 ember dolgozik az intézményben, amelynek Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Oroszhegy Polgármesteri Hivatala a fenntartói.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Európai Bizottságának tagja a Startupok Éjszakáján kiemelte, a fiatalok oktatás- és foglalkoztatáspolitikáját folyamatosan alakítani kell: újra kell gondolni a célokat és a tevékenységeket, figyelembe véve az éppen aktuális gazdasági és politikai helyzetet. Úgy véli, a kedvező vállalkozói közeg megteremtése mellett az oktatási rendszer alakításával is folyamatosan foglalkoznunk kell.  „A fiatalok körében tapasztalt munkanélküliségre vagy a magas arányú agyelszívás jelenségének csökkentésére megoldás lehet az inkubációs rendszer, amely nagymértékben növeli egy-egy térségben a vállalkozói kedvet, segítve a vállalkozásokat alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci körülményekhez, a munkaerő-piaci igényekhez. Az inkubátorházak hatalmas segítséget jelentenek, akárcsak az, ha hajlandóak vagyunk elmozdulni olyan oktatási módszerek irányába, mint például a STEAM-alapú oktatás, amely élményekre, gyakorlati tapasztalatokra alapoz. Ha ezekben a kérdésekben hajlandó egy-egy térség változtatni, elindulhat a gazdasági fejlődés útján” – mondta a megyei tanács elnöke, hozzátéve: az önkormányzatoknak szerepük van abban, hogy olyan alternatív oktatási programok ösztönözzenek, amelyek fokozzák a fiatalok vállalkozó-kedvét szülőföldjükön.

Csíkszereda, 2019. november 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774