Hargita megyei hozzájárulás a Magyarok Kenyeréhez

A dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekotthonainak adományoztak búzát

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Hargita megyében idén is gyűjtöttek búzát a Magyarok Kenyeréhez, amelyet 2011-ben készítettek el először a Kárpát-medence minden részéből összegyűjtött gabonából. Augusztus 18-án, kedden délelőtt a dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói székhelyén, a Szent István Kollégium udvarán adták át a megyében összegyűjtött búzát a szervezet Hargita megyei bentlakó gyerekei számára.

Az adományt Hargita Megye Tanácsának alintézménye, a Hargita Megyei Agrárkamara gyűjtötte össze és szállította el Csíksomlyóra, mintegy rövidítve a búza útját, hiszen a Pécsett, augusztus 20-án megrendezendő Magyarok Kenyere Ünnepre összegyűjtött adományok egy része ezúttal is a dévai alapítvány gondozásában lévő gyerekekhez kerül. (A kezdeményezésről bővebb információ található a http://www.magyarokkenyere.hu/ honlapon.)

A Hargita megyei búzát Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke adta át Balázs Melindának, az alapítvány csíksomlyói bentlakóotthona vezetőjének. A megyeelnök szerint szimbolikus jelentősége, ugyanakkor kézzelfogható eredménye is van a kezdeményezésnek. Szimbolikus, mert a magyarok összetartozását hirdeti, és kézzelfogható, hiszen a búzát megőrlik és a lisztből kenyeret sütnek, aminek jelentős része a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő gyerekekhez jut.

– Böjte Csaba testvér lelkes csapata a búza termesztéséhez hasonló munkát végez, gyarapít, hiszen az alapítványnál nevelt, iskoláztatott gyerekek a társadalmat gyarapítják, hasznos tagjai lesznek közösségünknek – fogalmazott az elöljáró.

Az adományozó a Harmopan Rt., Varga-Nagy László Székelykeresztúrról, a Hargita Megyei Burgonyatermesztési és Kutató Állomás, valamint egy személy Székelyudvarhelyről, aki nem kívánta nyilvánosságra hozni a nevét. Hargita Megye Tanácsa ezenfelül egy zsák búzát Pécsre postázott.

Csíkszereda, 2015. augusztus 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774