Hargita megyében prioritás a biztonság növelése és a balesetek megelőzése

Kétkerekű suli - játékos oktatás, eredményes felkészítés

(0 Szavazat)95 megjelenítés

Hiánypótló Hargita megyében az a Kétkerekű suli elnevezésű program, amelyet Hargita Megye Tanácsa magyarországi partnerekkel bonyolít le, a Területi Közrendi Hatósággal (ATOP) és a közlekedési rendőrséggel együttműködve. 

Egy tesztelési időszak már lezajlott, akkor közel 1200 diák és 11 tanintézet vett részt a programban. A nagyon interaktív, sok gyakorlati elemet tartalmazó program sikeres volt, a tesztelésekből kiderült, hogy a diákok közlekedésbiztonsági ismeretei 20 százalékkal javultak, ezért a továbbiakban kiterjesztik a projektet hétezer Hargita megyei diákra és hetven tanintézetre. A programról január 22-én a csíkszeredai megyeházán egyeztetett Borboly Csaba megyeelnök, Incze Csongor ATOP-elnök, Nica Nicolae, a közlekedésrendészeti osztály vezetője, illetve a magyarországi N-Vogue Kft. képviselői, akik a Kétkerekű suli programot mutatták be Hargita megyében: Simon László ügyvezető és Szloboda Tamás, a Safety Hungary üzletág vezetője.

– Hargita Megye Tanácsának egyik prioritása a biztonság megteremtése a megyében, ezért is tartjuk fontosnak a projektet. A cél a diákok oktatása a biztonságos közlekedésre, a balesetek megelőzése. Az ismeretek gyarapításában nagyon hatékonynak bizonyult a program, ezért mindenképp folytatjuk, és kiterjesszük a megye több tanintézetére. Örülünk, hogy úgy a hazai, mint a magyarországi partnerek fontosnak tartják, és együtt tudunk működni – nyilatkozta a projekt kapcsán Borboly Csaba.

A program rendkívül interaktív, figyelembe veszi a helyi közlekedési szabályokat és sajátosságokat, a bemutató előadás sok gyakorlati elemet tartalmaz. További érdekessége, hogy öt szimulátort használnak az oktatáshoz, ami nagyban növeli az elméleti oktatás gyakorlatba ültetésének hatékonyságát.

Nica Nicolae hiánypótlónak nevezte a kezdeményezést, hiszen nincs ilyen jellegű tájékoztató és prevenciós gyakorlati képzés gimnazistáknak és középiskolásoknak Hargita megyében. Felhívta a figyelmet arra, hogy a baleseteket leggyakrabban a gyorshajtás, a kerékpáros és a szekeres közlekedés okozza, valamint hozzátette, hogy a balesetek nagy százalékban neveléssel előzhetők meg. Mint mondta, szívesen közreműködnek az oktatási anyag összeállításában és a program lebonyolításában.

Incze Csongor ismertette, az ATOP támogatja a programot, és közvetítő szerepet tölt be a polgármesteri hivatalok, az iskolák, a rendőrség és a megyei tanács között.

A program lebonyolításában együttműködik Hargita Megye Tanácsa, az ATOP és a rendőrség, magyarországi támogatói Potápi János Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A projekt a játékos tanulásra alapoz, célja a gyakorlati tudnivalók elsajátítása, a megelőzés és a biztonság emelése. Hargita Megye Tanácsa felhívja a tanintézetek figyelmét, hogy jelentkezzenek a programra.

 

Csíkszereda, 2020. január 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774