Hargita megye turisztikai stratégiáját erősítené a Rural Growth nemzetközi projekt

Madéfalván beszélték át a követendő jó példákat

(0 Szavazat)68 megjelenítés

A Rural Growth Interreg Europe projekt nemzetközi partnertalálkozója zajlik a napokban Hargita megyében február 19 – 23 között. A főpályázó Nagykanizsa Város Önkormányzata mellett Hargita Megye Tanácsa is partner annak a hét ország szervezeteit tömörítő programban, amelynek célja a turizmus ágazatában érdekelt kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése. Kedden, február 20-án a madéfalvi Amadé Panzióban nyitották meg az ötödik partnertalálkozót.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szerint a nemzetközi projekt Hargita megye újraírandó turisztikai stratégiájának gerincét képezheti majd. – Hargita megyében a vendégéjszakák száma nő. A turizmus a kis- és középvállalkozásokra épül, ezen vállalkozások szolgáltatásait, kínálatait kell összekapcsolnunk, hogy közösen változatosabb programcsomagot kínáljunk külföldi vendégeink számára. Megyénk minden évszakban számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a bakancsos turizmustól, a téli sportokon keresztül a nyári fürdőzésekig – mondta beszédében az alelnök kiemelve, hogy a partnerországok jó példáit nem lemásolni kell, hanem azokat alapul véve beépíteni a helyi adottságokat, hagyományokat felhasználva a térség turisztikai kínálataiba.

Csibi József polgármester a község történelmét és kulturális életét ismertetve elmondta, hogy hosszútávon fenntartható turizmusra van szükség. – Egy panziót nem elég jól működtetni, a felhalmozott tudást át kell adnunk a gyerekeinknek. Erre vannak példák Székelyföldön és erre kell még jobban ráerősítenünk – fejtette ki a polgármester.

Az európai uniós programban akcióterveket dolgoznak ki olyan problémák megoldására, mint például az értékesítés, a programok összehangolása az ajánlatok vonzóbbá tétele érdekében, illetve segítik a turizmus területén tevékenykedő kis- és közepes vállalkozásokat arculatuk kialakításában, szolgáltatásaik népszerűsítésében.

A RuralGrowth projekt korábbi találkozóiról itt olvashatnak:

http://hargitamegye.ro/hirek/a-turizmus-teruleten-vallalkozok-versenykepesseget-novelnek.html

http://hargitamegye.ro/hirek/a-turizmus-fejleszteset-a-helyi-adottsagokra-kell-epiteni.html

http://hargitamegye.ro/hirek/a-helyi-turizmus-problemait-vitattak-meg-a-megyehazan.html

https://www.borbolycsaba.ro/hirek/borboly-csaba-tervezzuk-egyutt-ujra-hargita-megye-turisztikai-strategiajat/

 

Csíkszereda, 2018. február 20. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774