Hargita Megye Tanácsának javaslatára látogatási programot vezettek be az úzvölgyi haditemetőben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye küldöttsége koszorúzott az úzvölgyi temetőben

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Látogatási program van az úzvölgyi haditemetőben, ugyanis a prefektus megtámadta Csíkszentmárton önkormányzatának határozatát a temető lezárására vonatkozóan, így az nem érvényes. Hargita Megye Tanácsa jogászainak és szakembereinek segítségével elkészült az a temetőlátogatási program, amelyet nincs joga megtámadni a prefektusnak vagy más hatóságnak. A Csíkszentmárton közterületén található temetőt, amit kormányhatározat is elfogad, minden héten vasárnap 16 és 17 óra között lehet látogatni, előzetes jelentkezés alapján. 

Az első látogató a magyarországi Borsod-Abaúj-Zemplén megye küldöttsége volt Török Dezső elnök vezetésével június 2-án, hisz a Miskolci Magyar Királyi 10-es honvéd gyalogezred sírjai fölött betonoztak a dormánfalviak. A Miskolci Magyar Királyi 10-es honvéd gyalogezredet érte a legnagyobb veszteség az Úzvölgyében, a haditemetőben a június 2-án kilátogató miskolciak elődei nyugszanak. A temetőben koszorút helyeztek el Török Dezső, Borsod-Abaúj-Zemplén megye közgyűlésének elnöke, Negrutz Ágoston, az agárminisztérium miniszteri megbízottja, Butta László, Tarcal település polgármestere, dr. Liszkai Ferenc, Tiszaladány polgármester és Fodor István, Sepsibodok polgármestere. A küldöttséget Hargita Megye Tanácsa részéről Szőcs-Mátyás István vezérigazgató kísérte el.

– Fontosnak tartottuk, hogy ha a prefektúra megtámadja Csíkszentmárton önkormányzatának határozatát, akkor is tudjunk lépni. Ezt a jogszerű lépést találtuk, amit nem lehet megtámadni. Továbbra is azt gondoljuk, hogy sírgyalázás történt, hogy törvénytelen volt az építkezés, és Románia Kormánya helyre kell tegye ezt a sok törvénytelenséget, ezzel adós a hősi halottak emlékének. Nem adjuk fel, folytatjuk a munkát. Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy racionálisan, higgadtan és a törvényeket betartva járjunk el. Nekünk egyetlen fegyverünk a törvényesség, míg látjuk, hogy a másik oldalon a törvénytelen eszköztár szinte beláthatatlan, és ha Romániában van jogállam, ez nem történhet meg – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

Az Úzvölgyével kapcsolatos információk az alábbi linken tanulmányozhatók:

http://uz.hargitamegye.ro

 

Csíkszereda, 2019. június 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774