Hargita Megye Tanácsa várja az igényléseket a helyi önkormányzatoktól

Prioritás a földgázhálózatok bővítése és az EU-s pályázatokhoz szükséges önrész társfinanszírozása

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a napokban levelet fogalmazott meg a helyi önkormányzatoknak kérve, jelezzék, hogy a személyi jövedelemadó leosztásából milyen fejlesztésre igényelnek támogatást a településükön. Erre azért van szükség, hogy a kormány költségvetésének elfogadását követően Hargita Megye Tanácsa is mielőbb el tudja fogadni a megyei költségvetést, és a települések is számolni tudjanak a megyei tanács jövedelemadóból történő visszaosztásával.

Idén prioritásként kezelik a kalákakezdeményezéseket, a földgázhálózatok bővítését, azon többletkiadások részfinanszírozását, amelyek a folyamatban lévő munkálatoknál, az építőiparban megnövelt minimálbér miatt jelentkezhetnek, a beruházásokra felvett hitelek törlesztését, valamint a kormányzati vagy EU-s pályázatokhoz szükséges önrész társfinanszírozását.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ugyanakkor hozzátette, hogy az igényléseket kizárólag az ennek célba juttatására létrehozott online felületen veszik figyelembe.

– Online rendszerünkkel célunk az igénylések benyújtásának megkönnyítése és átláthatóvá tétele, mert azt szeretnénk, hogy a lakosság is megtegye ezzel kapcsolatos észrevételeit minél szélesebb körben. Az érintettekkel való konzultálás elengedhetetlen minden önkormányzati vezető számára ahhoz, hogy jó döntések szülessenek. Fontos, hogy ott legyünk a döntéshozásban, hiszen az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően az eredetileg megállapított összegeket sikerült megnövelni, így több pénzből gazdálkodhatunk. Ugyanakkor visszafogott, jól átgondolt igényléseket szeretnénk kapni, hiszen fontos, hogy a szolidaritás jegyében minél több település fejlődni tudjon – fogalmazott Borboly Csaba.

Az önkormányzatok az investitii.hargitamegye.ro/note-de-fundamentare linken keresztül küldhetik el igényléseiket, amely a későbbiekben bárki számára elérhető lesz, a Szűrés menüpont alatt lehet rákeresni településekre.

Csíkszereda, 2019. február 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774