Hargita Megye Tanácsa Önzetlenség Díjjal tüntette ki az élvonalban dolgozókat

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Három Hargita megyei kórház alkalmazottait tüntette ki Hargita Megye Tanácsa Önzetlenség Díjjal a jelenlegi rendkívüli állapotban az élvonalban kifejtett mindennapi munkájukért, számolt be Borboly Csaba megyeelnök Hargita Megye Tanácsa április 30-i rendkívüli ülésén.

A Maroshévízi Városi Kórháztól Dan Mihaela Rodica menedzser dr. Ionita Alexandra Dorina orvosigazgatót, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháztól Ferenczy István kórházmenedzser dr. Jeszenszky Géza belgyógyász főorvost, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháztól dr. Konrád Judit kórházmenedzser dr. Ambrus Irén infektológus főorvost, a fertőző osztály vezetőjét, Veress Rozáliát, a fertőző osztály főasszisztensét, dr. Kacsó Jolánt, a sürgősségi osztály szakorvosát, osztályvezetőt, dr. Szabó Izabellát, a sürgősségi osztály szakorvosát, dr. Sîngeorzan Sergiu járványtanász főorvost és Maftei Mariana járványtani főasszisztenst terjesztette elő a kitüntetésre. Hargita Megye Tanácsának testülete ezzel a kitüntetéssel köszöni meg, hogy önzetlen tevékenységükkel hozzájárulnak emberi életek megmentéséhez.  

Április 30-án elküldték a petíciót az Egészségügyi Minisztériumba, amelyben kérik a 2020/414-es rendelet módosítását, hogy növelni lehessen a koronavírus-tesztelések számát, ismertette a tanácsülésen Borboly Csaba, aki ezúttal köszönetet mondott a támogatásért a közel 2000 aláírónak.

Hargita Megye Tanácsa továbbra is segíti az egészségügyi személyzetet a koronvírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében kifejtett munkájukban. Kiterjesztik a családorvosok és fogorvosok támogató programot, további 250 ezer lejt különítettek el a szükséges eszközök beszerzésére, de védőfelszerelésekkel támogatják a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is.

A tavaly év végi költségvetési többletből 2 millió lejt szavaztak meg a Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóságnak, és szintén 2 millió lejt az útmunkálatok finanszírozására az április 30-i ülésen.

Hargita Megye Tanácsa közel 40 ezer lejjel járul hozzá a PCR tesztelőgép megvásárlásához, amelyet használatba adnak a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak. A 250 ezer lejbe kerülő gépre 211 108 lej gyűlt össze a támogatóktól, a fennmaradó összeget a megyei tanács biztosítja a tagságával létrehozott és a fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesületen keresztül, szavazta meg a hozzájárulást a testület.   

Folytatódik a megyei tanács Internship programja, amelyre újabb tíz egyetemet végzett, munkatapasztalattal nem rendelkezőt várnak fizetett gyakornokságra. A program első kiadása sikeres volt, számolt be Borboly Csaba, majd hozzátette, május 15. után a gazdaságélénkítő programok és a különböző kutatások elindításában nagy szükség lesz a fiatal munkaerőre is.  

Csíkszereda, 2020. április 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774