Hargita Megye Tanácsa kiegészíti a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság költségvetését

A kormány még mindig nem hozta meg a megfelelő intézkedéseket az anyagi krízishelyzet megoldására

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Nagy erőfeszítéseket tesz Hargita Megye Tanácsa annak érdekében, hogy alintézménye, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság ne váljon fizetésképtelenné, és tevékenységét fenn tudja tartani. A hátrányos helyzetűeket és rászoruló gyerekeket ellátó rendszer nem kapott elegendő pénzt az áfa-visszaosztásból, ezért a megyei tanács novemberi soros ülésén ki fogja egészíteni a vezérigaztóság költségét, mivel úgy tudják, a kormány is kiegészíti novemberben az állami költségvetést. A megyei tanács azért egészíti ki a költségvetést, hogy a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság ki tudja fizetni az októberi bérkiegészítéseket, a fizetések utáni törlesztéseket az államnak, illetve finanszírozni tudja a működési költségeit. 

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság pénzhiánnyal küszködik. Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete és munkaközössége szolidaritást vállalt a vezérigazgatósággal, és japán sztrájkba lépett a kormány figyelmének felkeltése érdekében. Ezenkívül Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője a munkaügyi és a pénzügyminisztériumot is felkeresték a probléma orvoslása érdekében.

Az anyagi krízishelyzet miatt október 24-én figyelemfelkeltő akciót szerveztek a gyerekvédelem alkalmazottainak szakszervezetei, a megyei tanács értesülései szerint holnap, november 15-én újabb figyelemfelkeltő akciót tartanak.  

– Hónapok óta tart a vezérigazgatóság anyagi krízishelyzete, és a kormány még mindig nem hozta meg a megfelelő intézkedéseket. Mostani értesüléseink szerint, novemberben fogadnak el költségvetés-kiegészítést. Mint többször kifejeztük, felháborítónak tartjuk, hogy a nehéz helyzetben levő felnőtteken, gyerekeken spóroljon a kormány. Továbbra is kiállunk a vezérigazgatóság mellett, és lehetőségeinkhez mérten segítjük, hogy ne váljon a rendszer működésképtelenné – nyilatkozta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. november 14. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774