Hargita Megye Tanácsa ez évben is díjazza az innováció, kutatás terén kiemelkedő fiatal tehetségeket

Felhívások a Hargita megyei tehetséges fiatalok számára

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Három felhívást ismertetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond alelnök és Szakács Paál István a Harghita Business Center igazgatója:

https://www.facebook.com/borbolycsaba

A Magyar Tudomány Napja alkalmából Hargita Megye Tanácsa felhívással fordul a megyei tehetséges fiatalok, mentoraik, tanáraik felé. Hargita megyében sok tehetség él, akik ötleteikkel, javaslataikkal, eredményeikkel fejleszthetik, gazdagíthatják Hargita megyét. A legjobb, leginnovatívabb ötleteket Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díjával jutalmazzuk. A javaslatokat az info@hargitamegye.ro címre várjuk november 30-ig.

– Számos területen szükség volt átalakulásra, új ötletek alkalmazására a járvány elterjedése óta. Ebben a tekintetben is jelentős előrelépést jelenthetnek tehetséges fiataljaink ötletei, javaslatai. Figyelnünk kell fiataljainkra, a tehetségekre szükség van Hargita megyében. Célunk, hogy minél több tehetséges fiatal itthon találja meg a helyét. Ebben a tekintetben is várjuk a közreműködést, közös gondolkodást – fejezte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

Ez mellett intézményünk részt vesz a Talent Magnet európai uniós programban is. Célja a tehetséges fiatal munkaerő kivándorlásának mérséklése, a tehetségek vonzása és megtartása. Ennek mentén felmérést végzünk a vállalkozók és fiatalok körében. – A pályázat által segíteni kívánjuk azon fiatalokat, akik vállalkozást indítanának. Bízunk benne segítő kezet tudunk nyújtani a nehéz időszakban a kis- és középvállalkozások számára – tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök, a projekt koordonátora.

Honlapom a holnapom címmel A Hargita Business Center 500 ezer lejes pályázati keretből a helyi vállalkozások digitalizálását támogatja, amelyhez Hargita Megye Tanácsa 110 ezer lejjel járul hozzá.

Szakács Paál István szerint, kétszáz vállalkozásnak tudnak támogatást nyújtani. A 2500 lej értékű csomag fedezi a mindazt az online infrastruktúrát, amely szükséges, hogy a vállalkozás az online is látható legyen.

Csíkszereda, 2020. november 3.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774