Hargita Megye Tanácsa döntheti el minden második hónapban, hogy milyen témákat vitatnak meg a bizottságon belül

A Megyei Társadalmi Párbeszéd Bizottság üléseit vezeti Borboly Csaba

(0 Szavazat)40 megjelenítés

A Hargita Megye Prefektus Intézményén belül működő Társadalmi Párbeszéd Bizottsága havonta különböző gazdasági és szociális témakörben ül össze megvitatni a problémákat, felvetéseket. A bizottság, tagjai a prefektus és a megyeelnök mellett, munkaadók szervezetei, munkavállalók, szakszervezetek és a szakosított igazgatóságok.

Az új esztendőben Hargita Megye Tanácsa hat alkalommal lesz témagazda, így eldöntheti, hogy megye szinten, melyek azok a kérdéskörök, amelyeket ezen ülések alkalmával megkell vitatni. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ebbe a folyamatba vonta be a megye lakosait is, annak érdekében, hogy valós, a lakosok által jelzett problémák kerüljenek megvitatásra a bizottság ülésein.

Múlt hónapban a megyeelnök felhívással fordult a megye helyi önkormányzatok vezetőihez, hogy fogalmazzák meg javaslataikat, ötleteiket, hogy azokat tovább vihessék az említett bizottság havi üléseire. Ugyanezzel a felkéréssel fordult a lakosokhoz is a Facebookon meghirdetett konzultáció alkalmával. A konzultáción a leggyakrabban felvetett problémakörök a fiatalokat érintik, úgy mint az adókedvezmény fiatal vállalkozóknak és a szakoktatás fellendítése.

A bizottság soros ülései minden hónap utolsó hetén esedékes, amelyeken most alkalom nyílik a felvetett témák és a konzultáció során megszavazottak megbeszélésére. Ennek fényében a januári ülés témája az fiatal vállalkozók adókedvezmény lehetőségei. Márciusban a szakoktatás, a román nyelvoktatás, és a tej-kifli programot vitatják meg. Májusban a mélyszegénység elleni küzdelem lehetőségeként megbeszélik, hogyan lehetne felhasználni az éttermekben megmaradt élelmet. After school program és a szülési szabadságról visszatért anyák fokozatos munkába állásának gyakorlatba ültetéséről beszélnek júliusban. Ezt, mint arról korábban írtunk Hargita Megye Tanácsa, jó példával járva elől, munkatársai számára már biztosítja. Szeptemberben a vadkárok lesz a téma, míg novemberben a civil szervezetek támogatása, együttműködési lehetőségek, valamint központ,kormányzati alapokból történő támogatási lehetőségekről beszélnek.

Csíkszereda, 2017. január 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774