Hargita Megye Tanácsa biztosítékot kapott a szakoktatás terén végzett erőfeszítései támogatására

Külön állásokat kérnek szakembereknek

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Pozitív válasz érkezett Borboly Csaba megyeelnök Dacian Cioloș miniszterelnöknek megfogalmazott levelére, amelyben tájékoztatja kormányfőt a Hargita Megye Tanácsa által tett lépésekről a megye szakoktatását illetően. A június 14-én megfogalmazott levélben a megyeelnök részletezi, hogy Hargita Megye Tanácsa különös figyelmet fordít azokra a reformokra, amelyek az oktatást javítják, és úgy gondolják, ki kell dolgozni egy olyan oktatási módszert, amely figyelembe veszi  a diákok képességeit és a piac igényeit egyaránt. Az erről szóló közleményünk itt olvasható.

Monica-Cristina Anisie, az oktatási tárca államtitkára válaszlevelében nagyra értékeli a megyei tanács szerepvállalását a témakörben, a szakoktatásért tett lépéseit, a nyolcadikos diákok érdekében tett pályaorientációs erőfeszítéseit, az érintettek közötti párbeszéd elősegítését a piaci igényeknek megfelelő oktatás érdekében, valamint az oktatási infrastruktúra fejlesztéséért nyújtott támogatásokat. Az államtitkár megjegyzi, hogy a megyei tanács által végzett felmérés következtetései a nyolcadikos diákok és szüleik körében a pályaorientációs szolgáltatásokra vonatkozóan egybecsengenek a minisztérium ez irányú aggodalmaival. A duális szakképzésre vonatkozóan is egyetért az államtitkár abban, hogy reformokra van szükség. Ennek kapcsán június 22-én országos konferencián vitatták meg a szükséges változtatásokat, amelyek alapján meghatározzák a rövid és hosszú távú lépéseket egy duális rendszer bevezetésére. Az államtitkár teljes támogatásáról és együttműködéséről biztosította Hargita Megye Tanácsa elnökét.

Borboly Csaba megyeelnök, Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos, az oktatási szakbizottság elnöke, valamint Görbe Péter főtanfelügyelő augusztus 4-én, csütörtökön tanácskozott a levél kapcsán, és további lépésekről döntöttek. A megye különböző pontjain, iskolákba, nevelési központokba külön állásokat kérnek a sajátos nevelési igényű gyermekek képességeinek fejlesztésével foglalkozó szakemberek számára. Emellett pedig felhívással fordulnak a polgármesteri hivatalokhoz, hogy a Regionális Operatív Program keretében pályázzanak az oktatási infrastruktúra fejlesztéséért.

Monica-Cristina Anisie államtitkár levele itt olvasható.

Csíkszereda, 2016. augusztus 4.


[ Szakoktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774