Hargita Megye Tanácsa az Európai Régiók és Városok Hetén Brüsszelben

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa lehetőséget kapott a Youth&SPA címet viselő projekt bemutatására a brüsszeli Európai Régiók és Városok Hetén. A Hévíz Város Önkormányzata által koordinált projekt célja a fiatalok és a döntéshozók közötti, nemzetközi és intergenerációs párbeszéd elindítása és ösztönzése. 

A brüsszeli rendezvény lehetőséget biztosít a régiók és városok képviselői, a fiatalok, civil szervezetek és szakemberek kölcsönösen előnyös párbeszédére. Az esemény célja megoldásokat találni a vidéki települések kihívásaira és felkelteni a fiatalok érdeklődését a helyi, országos és európai kormányzás fontossága iránt. Célunk továbbá, hogy a döntéshozók figyelmét ráirányítsuk a fiatalok szükségleteire és lehetőséget kínáljunk ötleteik megismerésére.

A brüsszeli workshopon a vidéki városokat érintő négy alapvető problémával fogunk részletesebben foglalkozni: közösségépítés a vidéki településeken, a fiatalok elvándorlása, Ifjúsági Tanács elindítása és az uniós döntéshozási folyamatok iránt mutatott érdektelenség megfékezése. Hargita Megye Tanácsa is részt vesz a kerekasztal-beszélgetések koordinálásában az említett témákban. Célunk, hogy a fenti problémákat a döntéshozók napirendjére tűzzük, és szorgalmazzuk, hogy a fiatalokat bevonva, közösen találjunk megoldásokat.

A workshopon való részvétel ingyenes, a kiutazás önköltséges (szállítás, szállás, étkezés) és regisztrációhoz kötött. Regisztrálni szeptember 27-ig lehetséges az alábbi honlapon:  

https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/582_en

További információk az eseményhez kapcsolódóan: internationaloffice@hetfa.hu


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774